OČISTITE ŠPORET SA OVOM NAMIRNICOM: Smejaćete se kada vidite o čemu je reč
Šporet, Foto: Printscreen/Youtube/Kreativni Minion

ovo je genijalno

OČISTITE ŠPORET SA OVOM NAMIRNICOM: Smejaćete se kada vidite o čemu je reč

Međutim, postoji jedna namirnica koja skida svu masnoću i fleke

Objavljeno:

Ribanje šporeta je velika muka za sve domaćice.

Najteže je kada pržite meso ili krompir, a onda ulje prska na sve strane.

Međutim, postoji jedna namirnica koja skida svu masnoću i fleke.

Nikada ne biste pomislili na nju.

Ali, da li ste znali da jedna namirnica koja se jede sa pomfritom i bez koje ne može da se zamisli pica, odlično čisti šporet. U pitanju je kečap koji uklanja mrlje sa šporeta kao nijedno drugo sredstvo. Iznenađujuće, zar ne?

Kako biste oribali šporet kečapom sve što je potrebno da uradite je da upalite rernu i ringle, nanesete kečap i kada se malo otopi oribate.

1 / 5 Foto: Profimedia

Nemojte se više mučiti sa ribanjem zarđalih slivnika i sudopere. Sve što treba da uradite je da sipate debeo sloj kečapa preko rđe i ostavite 10 minuta. Potom isperite ključalom vodom i videćete da je kečap rastvorio svu prljavštinu i rđu.

Sigurni smo da će vas krajnji rezultati oduševiti. Ekonomično sredstvo za čišćenje će vas spasiti mukotrpnog ribanja.

Još jedan način da vam ringle zasijaju je svakako i sledeći.

Rešenje je vrlo jednostavno, a sve što vam je potrebno verovatno svaka domaćica već ima u kući. Napravite pastu za čišćenje od sastojaka koje ćete naći u produžetku teksta, a onda je ispolirajte na jedan vrlo jednostavan način.

1 kesica praška za pecivo

sok od 1/2 limuna

pola čašice za rakiju tečnosti za sudove

Sve što je potrebno jeste da ove sastojke pomešate i dobićete pastu, koju nanesite na zaprljane ringle. Dobro istrljajte mekšom četkicom.

Ukoliko postoje tvrdokornije mrlje možete da ih istrljate žicom za sudove pazeći da ringle i šporet oko njih ne izgrebete. Pokvasite sunđer što toplijom vodom, pa onda i njim istrljajte površine ringle. Na kraju pokupite višak tečnosti i prebrišite ringle suvom krpom.

Dodatni trik da vaša ringla na kraju zasija kao nova je da na hladnu nanesete malo ulja koje ćete ravnomerno utrljati parčetom izgužvane aluminijumske folije.

Uz ovakav način čišćenja i poliranja ringle, čak i na veoma starom električnom šporetu, izgledaće kao da su juče izašle iz prodavnice.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.