STARO RUSKO JELO KOJE SE JEDE NA ULICAMA MOSKVE: Ko god je probao, NIJE SE OPEKAO, bolje nego SRPSKO (FOTO)
Piroške, Foto: Printscreen/youtube

OBRATITE PAŽNJU

STARO RUSKO JELO KOJE SE JEDE NA ULICAMA MOSKVE: Ko god je probao, NIJE SE OPEKAO, bolje nego SRPSKO (FOTO)

One su popularna ulična hrana u istočnoj Evropi

Objavljeno: 11:09h

Obično se piroške prave od testa, ali sada probajte i verziju sa mlevenim mesom i krompirom

Piroške su ruske i ukrajinske pečene ili pržene lepinje u obliku čamca sa raznim nadevima. One su popularna ulična hrana u istočnoj Evropi.

Potrebno je:

700 g krompira

400 g mlevenog mesa po izboru

so, paprika, peršun, mirođija

1 čen belog luka

1 struk praziluka

1 paradajz

2 jajeta

500 g brašna

Priprema:

Na ulju propržite crni i beli luk pa dodajte mleveno meso.

Dinstajte pa začinite i dodajte seckan paradajz.

Krompir ogulite, isecite na manje komade i stavite da se kuva u posoljenoj vodi.

Kada je gotov procedite i izgnječite ga.

Sačekajte da se malo ohladi pa dodajte jaje i mešavinu sa mesom. Sve sjedinite.

Ubacite seckan praziluk, peršun, mirođiju i brašno pa umesite rukama. Ruke malo nauljite pa uzimajte smesu, formirajte željeni oblik i pržite ili pecite u rerni po izboru.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.