PREUKUSNO
SPREMITE SARMU ZA DUPLO BRŽE VREMENA NEGO DO SADA: Nema ZAVIJANJA, biće vam KRIVO što niste ZNALI RECEPT
Ovaj recept se razlikuje od tradicionalnog, jer nema zavijanja
Sada će domaćicama biti lakše da naprave sarmu.
Ovaj recept se razlikuje od tradicionalnog, jer nema zavijanja.
Da, to je moguće, a i mnogo je ukusnija.
Odmah ćete način pripreme napisati.
1 glavica crnog luka
2 praziluka
oko 500g kiselog kupusa, ribanog ili naseckana glavica
1/2kg mešanog mlevenog mesa
100g sitno iseckane slanine
100g pirinča
veza peršuna
prstohvat soli
biljni začin, po želji
biber, po želji
mlevena slatka i/ili ljuta paprika, po želji
1 jaje
3 kašike kisele pavlake
PRIPREMA:
U dubljem tiganju, na malo ulja, prodinstajte luk dok ne postane providne, staklaste strukture. Zatim dodajte iseckani praziluk i ponovite postupak. Prodinstajte i slaninicu. Pa nakon toga, dodajte meso i dinstajte do pojave sivkaste boje. Oko 10 do 15 minuta. Dodajte so, biber, biljni začin i mlevenu papriku po želji i sve promešajte. Na kraju iseckajte peršun i umešajte u smesu.
U posebnoj šerpi kratko prokuvajte pirinač u malo vode. Nakon toga dodajte u njega so i biber i promešajte.
U posudi za mešanje pripremite smesu od jednog jajeta i kisele pavlake. Dobro je ujednačite.
Ukoliko koristite glavicu kiselog kupusa nasecite je na trakice.
Dublju posudu za pečenje u rerni (đuvečara, vatrostalna posuda) dobro nauljite i obložite kiselim kupusom.
Na ovaj sloj, dodajte pirinač, pa preko njega smesu sa mesom. Pa odozgo poređajte novi sloj kiselog kupusa. U posudu sipajte jednu čašu vode.
Na ovaj površinski sloj dodajte smesu jaja i pavlake. Poklopite ili prekrijte slojem alu folije pa stavite u rernu da se krčka. Sarma treba da se peče oko 45 minuta.
Na kraju skinite poklopac ili uklonite foliju i otklopljenu posudu ostavite da se zapeče još oko 10 minuta. Prijatno!
(Espreso/Moja Domaćica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!