SPREMITE SARMU ZA DUPLO BRŽE VREMENA NEGO DO SADA: Nema ZAVIJANJA, biće vam KRIVO što niste ZNALI RECEPT
Sarma, Foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

PREUKUSNO

SPREMITE SARMU ZA DUPLO BRŽE VREMENA NEGO DO SADA: Nema ZAVIJANJA, biće vam KRIVO što niste ZNALI RECEPT

Ovaj recept se razlikuje od tradicionalnog, jer nema zavijanja

Objavljeno:

Sada će domaćicama biti lakše da naprave sarmu.

Ovaj recept se razlikuje od tradicionalnog, jer nema zavijanja.

Da, to je moguće, a i mnogo je ukusnija.

Odmah ćete način pripreme napisati.

1 glavica crnog luka

2 praziluka

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

oko 500g kiselog kupusa, ribanog ili naseckana glavica

1/2kg mešanog mlevenog mesa

100g sitno iseckane slanine

100g pirinča

veza peršuna

prstohvat soli

Sarma
foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

biljni začin, po želji

biber, po želji

mlevena slatka i/ili ljuta paprika, po želji

1 jaje

3 kašike kisele pavlake

PRIPREMA:

U dubljem tiganju, na malo ulja, prodinstajte luk dok ne postane providne, staklaste strukture. Zatim dodajte iseckani praziluk i ponovite postupak. Prodinstajte i slaninicu. Pa nakon toga, dodajte meso i dinstajte do pojave sivkaste boje. Oko 10 do 15 minuta. Dodajte so, biber, biljni začin i mlevenu papriku po želji i sve promešajte. Na kraju iseckajte peršun i umešajte u smesu.

Sarma
foto: Printscreen Youtube / Serpica Recepti

U posebnoj šerpi kratko prokuvajte pirinač u malo vode. Nakon toga dodajte u njega so i biber i promešajte.

U posudi za mešanje pripremite smesu od jednog jajeta i kisele pavlake. Dobro je ujednačite.

Rernu zagrejte na 180ºC.

Ukoliko koristite glavicu kiselog kupusa nasecite je na trakice.

Dublju posudu za pečenje u rerni (đuvečara, vatrostalna posuda) dobro nauljite i obložite kiselim kupusom.

Sarma
foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Na ovaj sloj, dodajte pirinač, pa preko njega smesu sa mesom. Pa odozgo poređajte novi sloj kiselog kupusa. U posudu sipajte jednu čašu vode.

Na ovaj površinski sloj dodajte smesu jaja i pavlake. Poklopite ili prekrijte slojem alu folije pa stavite u rernu da se krčka. Sarma treba da se peče oko 45 minuta.

Na kraju skinite poklopac ili uklonite foliju i otklopljenu posudu ostavite da se zapeče još oko 10 minuta. Prijatno!

(Espreso/Moja Domaćica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.