FAŠIRANE ŠNICLE PO TURSKOM RECEPTU: Ne dodaju ni PREZLE, a ni JAJA, tajna je u OVOM ZAČINU
Meso, Foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

za ručak

FAŠIRANE ŠNICLE PO TURSKOM RECEPTU: Ne dodaju ni PREZLE, a ni JAJA, tajna je u OVOM ZAČINU

Turci imaju svoj recept u kojem se nalazi tajni sastojak

Objavljeno:

Osim ćevapa, pljeskavica i ćufti ljudi vole da jedu i faširane šnicle.

Ali, retko kojoj domaćici one ispadnu uvek sočne.

Turci imaju svoj recept u kojem se nalazi tajni sastojak.

Sastojci:

1 kg mlevenog mesa

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

1 kašičica kumina

1 kašičica korijandera

1 kašika rendanog belog luka

Ćufte
foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

1/2 šolje peršuna

1 crni luk

Faširane šnicle se, pored ćevapa i ćufti najlakše prave, a najukusnije su. Kako bi bile sočne neophodno je da ih dobro začinite pre nego što ih ispržite. Osim dobrih začina bitno je i da kupite čisto mleveno meso, od jedne vrste mesa, a ne mešano. Poslužite sa salatom ili pire krompirom.

Faširane šnicle
foto: PRINTSCREEN/YT/مطبخنا اليمني OUR YEMENI KITCHEN

Priprema:

Isecite crni luk i stavite u vodu. U mleveno meso dodajte začine, beli luk, peršun i dobro promešajte. Procedite crni luk i dodajte ga u smesu sa mesom. Dobro sjedinite, pa rukama vadite i oblikujte loptice, a zatim i dobro spljoštite. Pecite u zagrijanom ulju, piše Stvar ukusa.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.