KUPUS RIBANAC IZ TEGLE KAKAV SU JELI NAŠI STARI: Ovo je NAJBOLJI RECEPT, sprema se BRZO i bez PUNO MUKE
Kiseli kupus, Foto: Printscreen/youtube/Kuhinja Valentina Mašković

za zimu

KUPUS RIBANAC IZ TEGLE KAKAV SU JELI NAŠI STARI: Ovo je NAJBOLJI RECEPT, sprema se BRZO i bez PUNO MUKE

Postoje razni recepti, a ovaj će vam pomoći da ga brzo napravite u tegli

Objavljeno:

Nijedna zimnica ne može da se zamisli bez kupusa ribanca.

Nema ništa lepše nego kada se jede u hladnim danima.

Postoje razni recepti, a ovaj će vam pomoći da ga brzo napravite u tegli.

1 / 5 Foto: Profimedia

Ukoliko živite u stanu, a nemate podrum ili ostavu gde biste odložili bure sa kiselim kupusom, stvar ukusa vam predlaže da napravite ribanac u tegli. Brže je, jednostavnije, i teglu možete čuvati u frižideru ili na terasi tokom zime.

Ukoliko živite u stanu, a nemate podrum ili ostavu gde biste odložili bure sa kiselim kupusom, predlažemo vam da napravite ribanac u tegli. Brže je, jednostavnije, i teglu možete čuvati u frižideru ili na terasi tokom zime.

Kupus ribanac
foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Priprema:

Kupus izrendajte i posolite. Na 1 kg kupusa 1 puna supena kašika soli. Promešajte rukama. Prekrijte krpom i ostavite da odstoji oko 2 sata da poprimi slanoću. Ukoliko nije dovoljno slano posolite.

Kupus ribanac
foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Punite tegle. Rukom slobodno gnječite kako bi više stalo. Kupus će otpustiti vodu, međutim ukoliko ne otpusti dovoljno dodajte malo u tegle.

Tegle nemojte zatvarati prvih 7 dana dok se ne završi vrenje. Zatim stavite poklopce i odložite.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.