OVA 3 SASTOJKA UKLANJAJU NEPRIJATNE MIRISE IZ OBUĆE: Biće vam ŽAO što ovo niste RANIJE ZNALI
Patike, Foto: Printscreen/TikTok/ carolina.mccauley

korisno

OVA 3 SASTOJKA UKLANJAJU NEPRIJATNE MIRISE IZ OBUĆE: Biće vam ŽAO što ovo niste RANIJE ZNALI

Neškodljiva je i neće oštetiti ni vašu kožu, ni obuću, što je takođe važno

Objavljeno:

Neprijatan miris obuće je veoma veliki problem i žena i muškaraca. Kako ukloniti smrad iz patika?

Kao i uvek, Minut za mene vam nudi rešenja, zato nastavite da čitate ovaj tekst.

Koristi se veoma jednostavno, tako što je pospete unutar obuće. Njome ubijate dve muve jednim udarcem jer otklanja neprijatne mirise, ali i ostatke gljivica i bakterija koje su u obući. Neškodljiva je i neće oštetiti ni vašu kožu, ni obuću, što je takođe važno.

Još jedna fantastična stvar koju možete iskoristiti kao sredstvo za dezinfekciju obuće jeste jabukovo sirće pomešano sa vodom. Razmera može biti pola-pola. A pored ova dva sastojka, treba da nađete i jednu flašicu sa raspršivačem.

Patike
foto: Printscreen/TikTok

U pitanju je nezamenljiva soda bikarbona. Ona otklanja loše mirise iz tepiha i kauča, dušeka i jastuka u domaćinstvu, a zašto ne biste probali da je se sipate u obuću?

Kada dobro promućkate i sipate u flašicu, onda poprskajte tečnost unutar obuće. Preporučuje se da patike ili cipele, šta god da ste isprskali, stavite u veliku kesu da prenoći. Tako će biti zatvorene i tako će sirće moći da deluje. Ujutru treba da ih izvadite i stavite na neko toplo mesto da se osuše, na sunce ili negde blizu radijatora, zavisi od godišnjeg doba. Posle nekoliko ovakvih tretmana, vaša obuća će biti divna.

Patike
foto: Printscreen/TikTok

Ako ipak volite mirise, a hoćete prirodno da ih stvorite u obući, onda će vam biti potrebna kesica-dve cimeta. Cimet ima jak, predivan miris, a pored toga ima i antimikrobno dejstvo. Sipajte ovaj začin u svoju obuću kao što to činite sa bilo kojim prahom, puderom ili sodom bikarbonom. Pustite da tako odstoji i za neko vreme videćete koliko je obuća mirisnija i koliko ćete biti komforniji kada se izujete, što i jeste poenta.

Redovno pranje obuće takođe je važno. Patike s vremena na vreme ubacite u mašinu za veš, a cipele dobro oribajte sunđerom ili nekom četkom i takođe ćete sprečiti da vam obuća neprijatno miriše. Neka obuća ne podnosi česta pranja, o tome vodite računa, da je ne biste uništili.

Redovna briga o stopalima takođe je bitna, zato im s vremena na vreme pripremite toplu kupku ili piling za stopala, kako bi uživala i bila negovana, prenosi Minut za mene.

(Espreso/ Minut za mene)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.