OTAC RADETA ŠERBEDŽIJA NOSI JAKO I MOĆNO SRPSKO IME, EVO I KOJE: Bio je jedini na Balkanu koji se ISTICAO PO OVOME
Rade Šerbedžija, Foto: Ana Paunković

OTKRIVAMO

OTAC RADETA ŠERBEDŽIJA NOSI JAKO I MOĆNO SRPSKO IME, EVO I KOJE: Bio je jedini na Balkanu koji se ISTICAO PO OVOME

On je otkrio da se njegov otac protivio njegovoj odluci da postane glumac, te da nije pogledao nijedan njegov film

Objavljeno: 15:40h

Rad Šerbedžija rođen je u mjestu Bunić kod Korenice u Hrvatskoj, 27. juli 1946. godine u srpskoj porodici, Rade Šerbedžija je suprug Lenke Udovički, s kojom ima kćeri Ninu, Milicu Almu, Vanju. Iz prvog braka ima ćerku Luciju te sina Danila.

Roditelji Radeta Šerbdžije su bili Stana i Danilo Šerbedžija, a njegov otac je bio jedan od najstarijih ljudi na Balkanu.

On je otkrio da se njegov otac protivio njegovoj odluci da postane glumac, te da nije pogledao nijedan njegov film.

- Imao sam divan odnos sa roditeljima. Majka mi je umrla, a otac je u 104. godini. Otac nikad nije pogledao nijedan moj film, ni seriju, ni snimku predstave. Samo bi uzeo ukrštene reči i napustio sobu. Iz neke tvrdoglavosti i osvete. Nikada - poverio se Šerbedžija hrvatskom "Jutarnjem listu".

Rade Šerbedžija
foto: Dragana Udovičić

Posle njegove smrti osvanula je ova poruka.

- Seljak, rudar, proleter, prvoborac, otac, deda, pradeda. Nakon što je u 104. godini pobedio upalu pluća, zdrav, odlučio je da ode, poslao bližnje iz sobe da odu malo da se odmore i zatvorio oči. Dosta mu je bilo. Ostavio je odelo za sahranu, u džepu pismo koje želi da se pročita na sahrani za samo najužu porodicu, meni je nedavno ostavio sat koji je dobio kad je išao u penziju, na sahrani samo violina da ga prati uz pesmu "Kad u vojsku ja polazim i zeleno polje gazim. Suzama se boj ne bije već se vrela krvca lije." Zdravo deda, ponosan sam što nosim tvoje ime - poručio je tada njegov unuk Danilo na Fejsbuku.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.