5 STVARI IZ KUĆE ĆE VAM OTERATI INSEKTE: Lakše je nego što mislite
Insekti, Foto: AP

SJAJAN TRIK

5 STVARI IZ KUĆE ĆE VAM OTERATI INSEKTE: Lakše je nego što mislite

Pojava insekata u zatvorenom prostoru može od vaše kuće da napravi pravo bojno polje.

Objavljeno:

Različiti preparati koji služe isterivanju insekata iz stana ili njihovom ubijanju, sadrže brojne otrovne materije. Upravo zbog toga često se preporučuje da u prostoru u kojem ste ih koristili ne boravite neko vreme nakon upotrebe.

Na sreću mnogih ljudi, postoje prirodne materije koji imaju odlično dejstvo kada je isterivanje insekata u pitanju. Njihova svojstva čine ovim malim štetočinama boravak u nekom prostoru nemogućim. Možete pokušati sa nekom od ovih stvari, a dobra vest je da većinu njih verovatno već imate u kući.

1. Krastavac

Krastavci su se pokazali veoma efikasnim kada je borba protiv insekata u pitanju. Potrebno je samo da iseckate krastavac i da komade stavite na mesta gde ste primetili da se insekti pojavljuju.

2. Cimet

Insekte možete da odvratite od svog doma uz pomoć cimeta. Potrebno je da pronađete mesto gde insekti ulaze u kuću i da tu pospete cimet.

Med, Cimet
foto: Printscreen

3. Soda bikarbona

Postoji aktivni sastojak sode koji, kada ga insekti pojedu, stvara u njihovom telu mehuriće ugljen dioksida, što ih iste sekunde ubija. Napravite otrovnu mešavinu tako što ćete naprskati prostor vodom i staviti dve šolje sode. Posle pola sata sipajte malo sirćeta. Smesa treba da stoji neko vreme, a kada primetite mrtve insekte pored nje, samo ih počistite. Kada prestanu da se pojavljuju insekti, uklonite i otrov.

4. Začinsko bilje

Sobne biljke se pokazuju korisnim u brojnim situacijama. Osim što dekorišu dom, pročišćavaju i vazduh. Kada su u pitanju začinske biljke, pokazale su se kao veoma efikasno sredstvo za isterivanje insekata. Nabavite saksiju bosiljka, lavande, majčine dušice, nane, nevena, limunske trave ili majčine dušice. Takođe, biljke poput petunije i hrizanteme, pokazale su se korisnim.

5. Eterična ulja

Eterična ulja neće samo učiniti da vaša kuća lepo zamiriše, nego će sprečiti ulazak insekata. Ulje peperminta se u ovu svrhu pokazalo kao veoma efikasno. Potrebno je samo da pomešate 10 do 15 kapi esencijalnog ulja peperminta sa 250 ml vode. Protresite i poprskajte oko vrata i prozora.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.