TURSKI MENEMEN KOJI JE OSVOJIO SRBE, A POSEBNO NAŠE ŽENE: Jede se direktno iz TIGANJA, ZNALI SU ŠTA JE DOBRO
Menemen, Foto: Printscreen/youtube/ kuhaj i peci

OBRATITE PAŽNJU

TURSKI MENEMEN KOJI JE OSVOJIO SRBE, A POSEBNO NAŠE ŽENE: Jede se direktno iz TIGANJA, ZNALI SU ŠTA JE DOBRO

Turska kuhinja je veoma slična našoj i rado joj se vraćamo. Danas vam donosimo jedan brzi recept za doručak ili ručak

Objavljeno: 14:02h

Od davnina poznati turski menemen je još ukusniji kada se jede direktno iz tiganja, lepinjom uzimajući zalogaje.

Turska kuhinja je veoma slična našoj i rado joj se vraćamo. Danas vam donosimo jedan brzi recept za doručak ili ručak:

Potrebno je:

4 paprike različite boje

1 ljuta paprika

2 glavice crnog luka

20 ml maslinovog ulja

20 gr putera

3 veća paradajza

3-4 jajeta

malo šećera

po ukusu so i biber

seckani peršunov list

Priprema:

Papriku i paradajz dobro oprati. Iseckati papriku na sitne kocke, a ljutu papriku na kolutove tako da nema semenki. Paradajz oljuštiti i iseckati na sitnije kocke. U dublji tiganj staviti ulje i puter da se zagreju, dodati sitno iseckani crni luk i pržiti ga dok ne postane staklast. Dodati iseckanu papriku, malo posoliti i poklopiti da se dinsta dok ne bude do pola mekana. Nakon toga dodati paradajz, malo pošećeriti, poklopiti i ostaviti da sve krčka dok paradajz ne odmekne. Možete paradajz malo ispasirati pasirkom za krompir ili samo viljuškom zgnječiti da se dobije pire. U mekano povrće razbiti 3-4 jajeta po obodu tiganja, pobiberiti i još malo posoliti sve, a onda drvenom viljuškom nežno mešati jaja da se sjedine s povrćem. Ostaviti sve još nekoliko minuta da ukrčka. Topao menem posuti sitno iseckanim peršunovim listom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.