DOMAĆICE, OVAKO SE PRAVI ZAPRŠKA ZA BORANIJU: Od sada ćete je SAMO ovako SPREMATI, tajna je u 1 SASTOJKU (RECEPT)
Boranija, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

njami

DOMAĆICE, OVAKO SE PRAVI ZAPRŠKA ZA BORANIJU: Od sada ćete je SAMO ovako SPREMATI, tajna je u 1 SASTOJKU (RECEPT)

Zaboravite na klasičnu boraniju i u zapršku dodajte iznenađujući sastojak

Objavljeno:

Svaka domaćica je bar jednom spremala boraniju. Ima onih koji izbegavaju ovo povrće, ali ako pripremite po ovom receptu, svi će se otimati za tanjir više.

Zaboravite na klasičnu boraniju i u zapršku dodajte iznenađujući sastojak!

Sastojci:

700-800 g boranije

mirođija

Boranija
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

paradajz sok (po želji)

1/2 crnog luka

Priprema:

Za zapršku:

1 kašičica brašna

1 / 6 Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

1/2 šolje pavlake za kuvanje

Zaprška se umesto sa vodom pravi sa pavlakom za kuvanje i ona čini sos neverovatno kremastim i ukusnim. Mirođija je bolja ako je sveža, jer ona daje taj specifičan šmek.

Boranija
foto: Bakina kuhinja

Crni luk iseckajte i propržite na malo ulja, možete da koristite i onaj u prahu, ali tada nemojte preterano da pržite. Boraniju očistite i operite, pa dodajte u šerpu gde je luk. Prelijte paradajz sokom i sa vrlo malo vode. Začinite po želji i dodajte seckanu mirođiju. Poklopite i kuvajte. Pred kraj pomešajte pavlaku za kuvanje sa brašnom i sipajte u boraniju.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.