DOMAĆICE, ZA OVU VRSTU PASULJA VAM NE TREBA NI ZAPRŠKA NI POTAPANJE PAR SATI: Gotov je za SAT VREMENA (RECEPT)
Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

mnogo bolje

DOMAĆICE, ZA OVU VRSTU PASULJA VAM NE TREBA NI ZAPRŠKA NI POTAPANJE PAR SATI: Gotov je za SAT VREMENA (RECEPT)

Ono što malo ko zna jeste da postoji pasulj koji može da se skuva i bez zaprške

Objavljeno:

Danas domaćice često spremaju zapršku, kako za pasulj, tako za čorbe, grašak, boraniju i mnoga druga jela.

Ono što malo ko zna jeste da postoji pasulj koji može da se skuva i bez zaprške

Ovaj savet će vam pomoći za ubuduće.

Pasulj
foto: RINA

Svaka žena to mora da zna.

Skuvati pasulj je zapravo najjednostavnije jelo, skuvati dobar pasulj i ne baš tako jednostavno.

Ukoliko ne volite da stavljate zapršku u svoja jela, ovo je pravi recept za vas.

Uz to nije potrebno ni da se pasulj drži preko noći u vodi da nabubri već iskoristite stari trik – prokuvajte ga 3 puta pre kuvanja s ostalim namirnicama. Ne treba vam ni ekspres lonac za kuvanje ovog sjajnog jela koje možete jesti čak tri dana.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Sastojci:

500 gr šarenog pasulja 1 komad sušenog ili dimljenog mesa, slanina, kobasice, sušena govedina 1 velika glavica luka 2 šargarepe 1 paradajz 2,5 dcl sosa od paradajza, ako imate domaćeg još bolje 1 kašika ajvara, suvi začin, ulje, mlevena crvena paprika (ljuta), biber, so.

Priprema:

Pasulj 3 puta prokuvajte i bacite vodu. Nakon trećeg puta ostavite pasulj u cediljku sa strane, a u šerpi na ulju popržite lagano suvo meso, paradajz, šargarepu, glavicu luka (u komadu): dok se sastojci lagano prže, dodati kašiku ajvara, još minut pustiti na vatri, dodati pasulj i zaliti sve vodom.

Začinite sa solju, biberom, paprikom i suvim začinom. (pazite na so, nju uvek možete naknadno dodati).

Kuvati dok sve ne proključa, kad proključa, smanjiti vatru i poklopiti sa malim otvorom za paru.

Pasulj
foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

Kada lonac ostavite malo otvoren, para izlazi napolje i na taj način pasulj postaje gušći, zato vam zaprška i nije potrebna.

Kuvajte pasulj sat vremena na laganoj vatri, dodate sos od paradajza i kuvajte još 40 minuta.

Toliko je uglavnom potrebno da se pasulj zgusne i da se svi ukusi sažmu. Uvek možete probati zrno i videti u kojoj ste fazi.

pasulj
foto: Printscreen/Youtube/CHEFTOMKERRIDGE

Ukoliko preterate sa solju, mali trik, ubacite u pasulj jedan sirovi krompir i skuvajte ga u njemu, upiće svu so.

Ukoliko volite ljutinu, slobodno dodajte par kapi tabasko sosa ili ljuće kobase umesto suvog mesa!

Serviranje

Uz dobar komad hleba, pasulj za salatu i prijatno.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.