OVAKO ITALIJANI PEKU KROMPIR, NIJE NI ČUDO ŠTO IM JE NAJBOLJI: Domaćice primenjuju jednu SMELU CAKU! (VIDEO)
Krompir, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/COOKIST WOW

PUN ZAČINA

OVAKO ITALIJANI PEKU KROMPIR, NIJE NI ČUDO ŠTO IM JE NAJBOLJI: Domaćice primenjuju jednu SMELU CAKU! (VIDEO)

Lako i brzo napravite pečeni krompir - omiljeni prilog svih generacija

Objavljeno:

Krompir je odličan prilog uz bilo koje jelo, a pogotovo ako je pečen. Hrskava korica i mekana unutrašnjost odlično idu uz meso, a Italijani imaju najbolji recept. Oni krompir prvo skuvaju, a zatim ga preliju maslinovim uljem i začinima, pa na kraju ispeku. Toliko je ukusan da možete samo sa osvežavajućom salatom da jedete. Pečeni krompir spada u najjeftinije priloge, a retko ko će odbiti da ga jede.

Sastojci:

700 g krompira

80 ml maslinovog ulja

3 čena belog luka

ruzmarin

2 kašičice ljute mlevene paprike

Priprema:

Krompir oljuštite, operite i isecite po želji. Zatim ga kuvajte u posoljenoj vodi nekih 7 minuta. U tiganj sipajte ulje i kada se zagreje dodajte svež ruzmarin i seckani beli luk. Krompir procedite, pa preko njega stavite cediljku i sipajte ulje koje je poprimilo aromu belog luka i ruzmarna. Posolite, pobiberite, pospite začinskom paprikom i sve dobro promešajte. Stavite na pleh obložen pek papirom i pecite na 220°C oko 30 minuta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.