OVAKO ĆETE NAJBRŽE OLJUŠTITI CRVENE PAPRIKE ZA AJVAR: Prsti vam neće biti CRVENI, završićete za MINUT
Crvene paprike, Foto: RINA

VAŽNO ZA DOMAĆICE

OVAKO ĆETE NAJBRŽE OLJUŠTITI CRVENE PAPRIKE ZA AJVAR: Prsti vam neće biti CRVENI, završićete za MINUT

Donosimo vam i recept za ajvar od pečenih paprika, bez konzervansa

Objavljeno:

Postoji super trik za lakše ljuštenje paprika za ajvar. Ako želite da oljuštite paprike koje pečete, stavite ih u kesu i zavežite.

Ostavite da odstoji neko vreme, ljuske će same da se odvajaju i brže će ići.

Donosimo vam i recept za ajvar od pečenih paprika, bez konzervansa.

Sastojci: 15 kg paprika, 5 kg patlidžana, 800 ml ulja, 4 kašike soli, 2 kašike šećera, 2 kašike esencije (količinu prilagodite sopstvenim potrebama).

Priprema: Paprike i patlidžan oprati, i ispeći. Zatim ih očistiti od ljuski, peteljki i semenki i samleti.

U šerpu sipati 800 ml ulja, zagrejati i dodati paprike i patlidžan. Dodati so, šećer i esenciju. Kuvati uz neprestano mešanje.

U vruće sterilisane tegle sipati vruć ajvar, dobro zatvoriti i vratiti u rernu 90 minuta na 90 stepeni. Ostaviti da prenoće u rerni.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.