OVO JE BILA PRVA SUPRUGA RADETA ŠERBEDŽIJE, NJENU SLIKU PRVI PUT VIDITE: Ne može je PREBOLETI ni dan danas (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

otkrivamo

OVO JE BILA PRVA SUPRUGA RADETA ŠERBEDŽIJE, NJENU SLIKU PRVI PUT VIDITE: Ne može je PREBOLETI ni dan danas (FOTO)

Balerina i glumac bili su savršen par ali su se sreli u pogrešno vreme, a mladost je učinila svoje

Objavljeno:

Jedan od najzapaženijih glumaca i interpretatora stare Jugoslavije, Rade Šerbedžija godinama oduševljava publiku svojim ulogama, muzikalnošću i nastupima, a tokom mladosti važio je i za velikog zavodnika i šarmera.

Pre braka sa Lenkom Udovički sa kojom je dobio tri naslednice - Ninu, Milicu Almu i Vanju, Rade je voleo proslavljenu balerinu Ivanku Cerovac iz Zagreba sa kojom je dobio dvoje dece.

Tada je imao sa 23 godine, a ljubav je bljesnula na prvi pogled. Godine 1971. rodio im se sin kojem su dali ime po Radetovom ocu Danilu, a dve godine kasnije rodila im se i naslednica Lucija. Oboje su bili naklonjeni umetnosti, pozorištu i kinematografiji, a kao vrsni studenti diplomirali su u isto vreme.

I
foto: Printscreen/facebook

Šerbedžija je dobio angažman u gradskom pozorištu "Gavella" u kojem je igrao Šekspirovog "Hamleta" i "Ričarda Trećeg", a ona je postala plesni koreograf u Zagrebačkom pozorištu mladih.

Iako su im mnogi predivđali vanvremensku ljubav krah mladalačke sreće usledio je 1987. godine, a nakon rastanka ostali su u korektnim odnosima zbog dobrobiti dece. Interesantna činjenica glasi da je glumac bivšoj supruzi posvetio zbirku pesama iz koje jedan stih glasi:

Čuvena balerina iznenada je preminula 2010. godine od posledica moždanog udara, a ova vest veoma je pogodila Radeta koji nikada neće zaboraviti uspomene iz mladosti.

Rade Šerbedžija
foto: Beta/Lana Slivar Dominić

Glumac je publici postao prepoznatljiv ulogama "Prosjaci i sinovi", "Gravitacija i fantastična mladost činovnika Borisa Horvata", "Prikupljanje hrabrosti"; "Užička republika", postao je prepoznatljv čitavom regionu, a kasnije i po zbirkama pesama "Promenljivi" i "Crno, crveno".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.