OBRATITE PAŽNJU
OVAKO IZGLEDA RUČAK ZA DVA DANA: Jelo prepuno VITAMINA, a uz to i ČORBASTO (RECEPT)
Možda niste znali, ali ovo ukusno povrće krije pravu riznicu lekovitih sastojaka
Mnoga istraživanja su potvrdila da redovna konzumacija graška može u velikoj meri pozitivno da utiče na kompletno zdravlje i da spreči, eliminše i ublaži pojedine bolesti.
Zahvaljujući svom sastavu, ova simpatična zelena zrnca snažno deluju na celokupan ljudski organizam. Isprobajte recept za grašak sa junetinom, čorbasto jelo koje krepi i dušu i telo.
Sastojci:
700-800 g graška
600-700 g junetine
1 veća glavica crnog luka
2 šargarepe
1 čen belog luka
so, biber, crvena mlevena paprika, šećer, brašno
malo paradajz sosa
svinjska mast ili ulje
Priprema:
Crni luk i šargarepu izdinstajte na masnoći. Dodajte junetinu seckanu na kockice i dinstajte.
Sipajte vode po potrebi i krčkajte dok meso ne počne da se raspada.
Nakon toga dodajte grašak, seckan čen belog luka, malo paradajz soka i nalijte vodom.
Začinite i dodajte pola kašičice šećera. Kuvajte dok grašak ne omekša.
Pred kraj napravite zapršku sa brašnom i mlevenom paprikom.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!