PRELIVENA PITA SA PEČURKAMA, DA SE RASPAMETITE: Ovakvu nikada niste probali, domaćice širom Srbije poludele ZA NJOM
PITA SA PEČURKAMA, Foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

NJAMI

PRELIVENA PITA SA PEČURKAMA, DA SE RASPAMETITE: Ovakvu nikada niste probali, domaćice širom Srbije poludele ZA NJOM

Preukusna je

Objavljeno:

Sastojci

kore za pitu 500 g

šampinjoni 800g

crni luk (veća glavica)1 kom

so, biber, vegeta po ukusu

ulje po potrebi

Pita sa pečurkama
foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Za preliv:

kiselo mleko 1 čaša

jaja 3 kom

kisela voda 200 ml

ulje 50 ml

so 1/2 k.k.

Kako pripremiti

Luk sitno iseckati i izdinstati ga na ulju dok malo ne omekša. Dodati isečene šampinjone, začiniti ih solju i biberom po ukusu. Dinstati pečurke dok ne omekšaju.

Na dno tepsije sipati malo ulja i razmazati. Psoložiti tri kore pa preko sipati malo fila. Tako ređati dok se materijal ne utroši i završiti korama. Sirovu pitu iseći na kocke oštrim nožem.

Žicom umutiti jaja sa jednom čašom kiselog mleka. Dodati običnu vodu, ulje i pola kašičice soli i promešati. Pripremljenim filom preliti pitu po usecima. Viljuškom razmicati isečenu parčad kako bi se preliv rasporedio svuda.

Pitu peći na 250°C 35-40 minuta, odnosno dok ne dobije zlatno-braon boju. Kada je pita gotova, ostaviti je da malo odstoji, iseći i uživati u njenom fantastičnom ukusu. Prijatno!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.