MAĐARSKI RECEPT ZA HALASLE, ONO ŠTO BI SRBI NAZVALI RIBLJOM ČORBOM: Ovakva samo kod NAŠIH KOMŠIJA IMA
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Fini Recepti by Crochef

jeste li probali?

MAĐARSKI RECEPT ZA HALASLE, ONO ŠTO BI SRBI NAZVALI RIBLJOM ČORBOM: Ovakva samo kod NAŠIH KOMŠIJA IMA

Sipamo vodu i stavljamo da se kuva. Dodajemo očišćen i isečen luk, paradajz, krompir i zelene paprike. Stavljamo alevu papriku, so i začine

Objavljeno:

Dočekajte praznik sa najaromatičnijom ribljom čorbom koja može da se proba

POTREBNI SASTOJCI

šaran - 1, 5 - 2 kg, ili som

paradajz - 3 komada

luk - 1 glavica

krompir - 1 komad

paprike - 3 komada, zelene

aleva paprika - 1, 5 kašika

ljuta aleva paprika - 1/2 kašičice (nije obavezna)

so - po ukusu

biber - po ukusu

voda - 3 - 4 litra

NAČIN PRIPREME

Osnovna riba ovde je šaran (ili som), ali možemo da dodamo i drugu, sitnu ribu. Očistimo šarana od krljušti, odsečemo glavu i peraja. Oljštimo kožu i odvojimo od kostiju.

Sečemo filete na parčiće i ako su ostale koščice otklanjamo i njih. Solimo blago i stavljamo u frižider. Stavljamo u šerpu glavu, kožu, peraja i sitnu ribu.

Sipamo vodu i stavljamo da se kuva. Dodajemo očišćen i isečen luk, paradajz, krompir i zelene paprike. Stavljamo alevu papriku, so i začine.

Čim voda provri, smanjujemo vatru i kuvamo sat i po do dva. Posle procedimo bujon kroz veliku cediljku. Vraćamo bujon na vatru i čim provri ubacujemo u njega parčiće filea. Kuvamo 20 minuta

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.