jeste li probali?
MAĐARSKI RECEPT ZA HALASLE, ONO ŠTO BI SRBI NAZVALI RIBLJOM ČORBOM: Ovakva samo kod NAŠIH KOMŠIJA IMA
Sipamo vodu i stavljamo da se kuva. Dodajemo očišćen i isečen luk, paradajz, krompir i zelene paprike. Stavljamo alevu papriku, so i začine
Dočekajte praznik sa najaromatičnijom ribljom čorbom koja može da se proba
POTREBNI SASTOJCI
šaran - 1, 5 - 2 kg, ili som
paradajz - 3 komada
luk - 1 glavica
krompir - 1 komad
paprike - 3 komada, zelene
aleva paprika - 1, 5 kašika
ljuta aleva paprika - 1/2 kašičice (nije obavezna)
so - po ukusu
biber - po ukusu
voda - 3 - 4 litra
NAČIN PRIPREME
Osnovna riba ovde je šaran (ili som), ali možemo da dodamo i drugu, sitnu ribu. Očistimo šarana od krljušti, odsečemo glavu i peraja. Oljštimo kožu i odvojimo od kostiju.
Sečemo filete na parčiće i ako su ostale koščice otklanjamo i njih. Solimo blago i stavljamo u frižider. Stavljamo u šerpu glavu, kožu, peraja i sitnu ribu.
Sipamo vodu i stavljamo da se kuva. Dodajemo očišćen i isečen luk, paradajz, krompir i zelene paprike. Stavljamo alevu papriku, so i začine.
Čim voda provri, smanjujemo vatru i kuvamo sat i po do dva. Posle procedimo bujon kroz veliku cediljku. Vraćamo bujon na vatru i čim provri ubacujemo u njega parčiće filea. Kuvamo 20 minuta
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!