OVO JELO ZA LUČINDAN JE OBAVEZNO NA SVAČIJEM STOLU: Odiše svečanošću, nikad takvu NISTE PROBALI (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Printscreen

ostaviće goste bez teksta

OVO JELO ZA LUČINDAN JE OBAVEZNO NA SVAČIJEM STOLU: Odiše svečanošću, nikad takvu NISTE PROBALI (VIDEO)

Ova pogača će svakoga ostaviti bez teksta i izgledom i ukusom

Objavljeno:

Ako želite da se pokažete kao izvrsna domaćica i za Svetog Luku napravite svečanu pogaču onda obavezno probajte ovu. Prvo umesite testo, a onda ukrasite, a postupak je poprilično lak, samo ispratite sve korake.

Ova pogača će svakoga ostaviti bez teksta i izgledom i ukusom, a vi ćete je napraviti bez puno muke. Dodavanje sirćeta u testo čini da ono bolje naraste, a daje mu i poseban šmek, a jogurt ga čini mekšim.Svečana pogača je glavna zvezda na svakoj svečanoj trpezi.

Sastojci:

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

Priprema:

Kvasac rastopite u toplom mleku sa kašičicom šećera. Kada se aktivira dodajte jogurt, jaja (2 cela i 2 belanceta), ulje i sirće. Sve sjedinite, pa dodajte brašno i so. Umesite glatko testo. Pokrijte i ostavite na toplom nekih 30-40 minuta.

Zatim kratko premesite i podelite na 7 delova od po 220 g i na jedan deo od 450 g. Manje loptice razvucite na pogbrašnjenoj površini u tanak krug i ređajte jedan na drugi i svaki premažite puterom koji ste istopli.

Poslednju nemojte da premažete. Po sredini presecite na 8 toruglova ali ne do kraja. Zatim drvenim štapićem pritisnite sredinu svakog trougla. Stavite na pek papir, pa u okruglu tepsiju. Razvucite i veliki komad testa na pobrašnjenoj površini, pa isecite krajeve. Urolajte i isecite kraj da napravite oblik za sredinu. Premažite puterom i urolajte. Isecite na tanke komade.

U sredinu pogače stavite onaj oblik koji ste napravili za sredinu, a u krug ređajte one manje komade što ste isekli na kada ste urolali veće testo. Ono što vam preostane ređajte na kraj pogače uspravno. Pokrijte i ostavite da nadođe.

Premažite umuićenim žumancima (2 komada) i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40-50 minuta. Premažite istopljenim puterom kada se ispeče.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.