ITALIJANSKI KUVARI OTKRILI TAJNU KREMASTOG RIŽOTA: Bez OVOGA ga više NEĆETE SPREMATI (RCEPT)
Rižoto, Foto: Printscreen YouTube/Kuhinja za 10

SAVET

ITALIJANSKI KUVARI OTKRILI TAJNU KREMASTOG RIŽOTA: Bez OVOGA ga više NEĆETE SPREMATI (RCEPT)

Svako sledeće podlvanje neka bude s temeljcem

Objavljeno: 17:53h

Rižoto će biti savršeno kremast uz ovih nekoliko saveta italijanskih kuvara.

Birajte pirinač kratkog zrna

U ovom slučaju preporučujemo beli pirinač jer pirinač bez opne ispušta više skroba i time rižoto postaje kremastiji.

Pirinač najpre propržite

1 / 4 Foto: Printscreen YouTube/How To Cook A Perfect Risotto

Dinstajte ga zajedno s lukom i ostalim povrćem koje ste možda dodali (koren celera, mrkva…) i pržite sve dok ne postane pomalo staklast.

Prvo podlvanje neka bude s vinom

Najbolje je da vino bude sobne temperature. Ulijte onoliko koliko je naznačeno u receptu i neprestano mešajući sačekajte da alkohol ispari.

Svako sledeće podlvanje neka bude s temeljcem

Pilav
foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Kada dodate temeljac nemojte prestajati mešati. Temeljac sipajte malo pomalo, tako da ga nikad ne bude previše. Dolijete li previše, biće vodenast, a tekućinu je lakše naknadno dodati nego oduzeti.

Mešajte, mešajte, mešajte

Razlog? Da bude kremasto, naravno.

Maslac i parmezan za kraj

Pred sam kraj nije loše dodati kockicu maslaca i šaku parmezana. Rižoto tada pustite da odstoji poklopljen minutu do dve i poslužite ga.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.