OGLASIO SE SIN BATE ŽIVOJINOVIĆA NAKON SKANDALA SA SPOMENIKOM: Ovo će da ODZVANJA SRBIJOM (VIDEO)
Foto: youtubescreen

ŠTA VI MISLITE?

OGLASIO SE SIN BATE ŽIVOJINOVIĆA NAKON SKANDALA SA SPOMENIKOM: Ovo će da ODZVANJA SRBIJOM (VIDEO)

Mnogi smatraju da delo vajara Ranka Đankovića i umetničke livnice „Braća Jeremić“ nimalo ne liči na Batu, te su spomenik ismejali, pre svega zbog toga što je glumac prikazan kao dosta niži čovek nego što je to bio

Objavljeno:

Miljko Živojinović otvoreno je govorio o ovom delu o kom se dosta priča u poslednje vreme.

Legendarni glumac Velimir Bata Živojinović nedavno je dobio spomenik u Sopotu, a isti je izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama.

Naime, mnogi smatraju da delo vajara Ranka Đankovića i umetničke livnice „Braća Jeremić“ nimalo ne liči na Batu, te su spomenik ismejali, pre svega zbog toga što je glumac prikazan kao dosta niži čovek nego što je to bio.

Ipak, Batin sin Miljko zadovoljan je ovim delom, što je potvrdio u razgovoru za televiziju Nova S.

„Želeo bih da kažem da smo ja, moja sestra, naša deca, znači naše porodice, zadovoljni što je napravljen Bati spomenik. Ovom prilikom bih se zahvalio Žiki Milosavljeviću, predsedniku opštine Sopot, zatim livnici Jeremić i autoru Ranku Đankoviću na trudu, vremenu i naporu da se uradi spomenik“, izjavio je on.

„E, sad da li on liči na Batu ili ne, to je sad, što kažu ‘de gustibus non disputandum est’, o ukusima se ne raspravlja“, dodao je Miljko.

„Mi smo zadovoljni i pre svega srećni što se posle šest godina neko setio da ostavi trag iza našeg oca i možda bi ova polemika bila dobar povod da možda neko drugi napravi spomenik koji će biti možda bolji i nadam se da će i televizija Nova S učestvovati u toj inicijativi, pa da napravimo jednu vrstu umetničkog takmičenja da vidimo koji je to umetnik koji će pogoditi pravi Batin izgled i lik“, nastavio je Miljko Živojinović.

„Meni se lično sviđa što je on u narodnoj nošnji, jer on potiče iz Koraćice sa Kosmaja, znači na nekoliko kilometara udaljen od mesta gde je sad spomenik, gde je proveo većinu svog života i mislim da je to jedan divan simbol i jedna počast Srbiji i Šumadiji. Hvala vam još jednom“, zaključio je sin slavnog glumca i izjavu podelio i na zvaničnom nalogu na Instagramu posvećenom Bati Živojinoviću.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.