Spomenik Bati Živojinoviću RAZBESNEO LJUDE: Niko ne veruje da je to on, kako se vama čini?! (FOTO)
Bata Živojinović, Foto: youtubescreen

neprepoznatljiv

Spomenik Bati Živojinoviću RAZBESNEO LJUDE: Niko ne veruje da je to on, kako se vama čini?! (FOTO)

Velikan našeg glumišta Velimir Bata Živojinović dobio je spomenik u Sopotu, ali korisnici društvenih mreža nisu zadovoljni kako je lik legendarnog Valtera izliven.

Objavljeno:

Rad vajara Ranka Đankovića i umetničke livnice „Braća Jeremić“, izrađen je u prirodnoj veličini i predstavlja Batu Živojinovića (1933-2016) u srpskoj narodnoj nošnji kako sedi na klupi. Spomenik je svečano otvoren u petak, tokom obeležavanja Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

I dok je sinu proslavljenog Valtera bilo milo što je njegov otac konačno dobio spomenik, na društvenim mrežama ljudi ostavljaju besne komentare pišući kako lik i izgled nikako ne odgovaraju proslavljenom glumcu.

– Oduševljen sam. Mislim da su vajar Ranko Đanković i livnica „Jeremić“ napravili pun pogodak sa ovom skulpturom. Drago mi je što je u srpskoj narodnoj nošnji, jer on potiče iz tog kraja, od Koraćice do Sopota nema ni 10 kilometara. Nije klasičan spomenik, nego sedi na klupi i pruža mogućnost da se pored njega slikaju svi koji žele.

Nekima će ubuduće biti i šifra za sastajanje: „Vidimo se kod Bate“. I kada bude „Sofest“, on će na samom ulazu u festivalsku dvoranu sve glumce dočekivati, pozdravljati, ispraćati…“, rekao je njegov sin Miljko za portal „Novosti“.

A na Tviteru… Uvrede na račun autora, te i nagađanje na koga spomenik Valteru nalikuje, njemu ili nekom fiktivnom liku ili poznatom sportisti.

„‘Spomenik’ Bati Živojinoviću… izliveni midžet u opancima, a ne gorostas našeg glumišta, u punom sjaju… pa kako vas nije bar malo sramota, *ebene neznalice odvratne…“, napisao je Smiljan Banjac.

Drugi tviteraš je podsetio na pređašnje slučajeve spomenika poznatim i istorijskim ličnostima koji su zbog svog izgleda pravili buru u javnosti; „Stefan Nemanja liči na Gandalfa, Sibinjanin Janko u Zemunu liči na Diznijevog Ser Žileta, Bata na Hobita u opancima…“.

Sledeći je napisao; „Kao da mu je neko pravio bistu, neko drugi noge a neko treći sve to zalemio…“. Na njega se nadovezao jedan tviteraš sa rečenicom kako spomenik Bati više liči na Miloša Šestića, bivšeg proslavljenog fudbalera Crvene zvezde.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.