SPREMITE BRZINSKI RUČAK OD KOJEG KREĆE VODA NA USTA: Špagete u KREMASTOM SOSU kakve do sad niste OKUSILI (RECEPT)
Jelo, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

prekusno

SPREMITE BRZINSKI RUČAK OD KOJEG KREĆE VODA NA USTA: Špagete u KREMASTOM SOSU kakve do sad niste OKUSILI (RECEPT)

Ocedite špagete, dodajte ih u sos, promešajte

Objavljeno:

Brz ručak je uvek dobro rešenje. Uštedite novac a i vreme. To je idealno za svaku ženu.

Sastojci:

1 glavica crnog luka, srednja

2 čena belog luka

2 kašike maslinovog ulja

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

2 konzerve (2×400 gr) paradajz kockica (ili oko 500 gr paradajza i 300 gr paradajz soka)

2 dcl pavlake za kuvanje

40 gr (1 kesica) ribanog parmezana

1 kašičica sušenog bosiljka

1 kašičica sušenog origana

Testenina
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

1/2 kašičice belog bibera

1 kašičica soli

500 gr špageta

Stavite vodu za špagete da provri i posolite je. Za to vreme, pripremajte sos. Iseckajte crni luk na sitne kocke, pa ga na maslinovom ulju prodinstajte. Pred kraj, dodajte beli luk, protisnut kroz mašinicu za isti (…kad ne znam pravi naziv).

Testenina
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Paradajz iz konzerve sipajte u čoper (ako imate, ako ne…preskočite ovaj korak, pa koji minut duže kuvajte sos), pa ga samo baš zavrtite na sekund – dva, tek toliko da malo dodatno usitni paradajz. Sipajte paradajz na udinstan luk, pa dodajte začine.

Krčkajte sos 10-tak minuta, zatim dodajte pavlaku za kuvanje i parmezan, promešajte, ostavite još minut da se krčka, pa sklonite sa ringle. Sos – gotov. Ocedite špagete, dodajte ih u sos, promešajte. Ručak – gotov.

Na brzaka, ukusan…

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.