zapamtite
OD SADA ĆETE SLANINU JESTI SVAKI DAN: Konačno OTKRIVENO za šta je DOBRA U ORGANIZMU, prodisaćete
Domaćice je stavljaju u sarmu, kiseli kupus, pasulj i mnoga druga jela
Poznato je da Srbi vole da jedu slaninu.
Kod nas se ona kombiniju sa svakim ručkom.
Domaćice je stavljaju u sarmu, kiseli kupus, pasulj i mnoga druga jela.
Isto tako ljudi vole da jedu uz paradajz i druge salate.
Postoje neke stvari koje morate da znate o njoj.
Spadate li u kategoriju ljudi koji uvek paze šta će staviti u usta i izbegavaju slaninu ili neko drugo masno meso?
U slanini ima samo 2 odsto loših nezasićenih masti, a mononezasićenih masnih kiselina ima tri puta više nego što ih ima u morskim plodovima.
Od sada ne morate toliko da se brinete, studije su pokazale da morski plodovi sadrže više holesterola od slanine.
U nastavku Magazin Novosti nudi nekoliko teorija zašto bi bilo dobro da često jedete slaninu.
Uopšte nema ugljenih hidrata, što je dobro jer zapravo oni debljaju, a ne masti. Pogrešno je mišljenje i da ugljeni hidrati daju energiju organizmu, a istina je zapravo da su masti za to takođe zaslužne.
Bogata je proteinima, koji je inače ključan sastojak za održavanje velike količine energije.
Odlična je u borbi protiv mamurluka.
Pruža osećaj sitosti. Slanina sadrži visok nivo zasićenih masti, pa ćete duže biti siti nego kada biste jeli ugljene hidrate.
Vrlo je jednostavna za pripremu. Ukoliko volite prženu, možete je čak i u mikrotalasnoj pećnici napraviti.
(Espreso/Magazin Novosti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!