PROFESIONALNI KUVARI PILETINU POHUJU U OVOME: Jaja vam ne TREBAJU, a biće HRSKAVA kao nikada do SADA (RECEPT)
Pohovana piletina, Foto: Printscreen Youtube

za ručak

PROFESIONALNI KUVARI PILETINU POHUJU U OVOME: Jaja vam ne TREBAJU, a biće HRSKAVA kao nikada do SADA (RECEPT)

Stavite u zamrzivač na pola sata

Objavljeno: 14:14h

Možete malo da promenite jelovnik i da meso napravite na drugačiji način, probajte pohovane pileće kocke punjene puterom. Aromatične, sočne i ukusne oduševiće vas na prvi zalogaj.

Sastojci:

500 g belog mesa

150 g putera

150 g čedar sira

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ JEDNOSTAVNI BRZI RECEPTI

20 g mirođije

200 g brašna

250 ml piva

150 g prezli

Priprema: Meso isecite na tanke šnicle i izlupajte, a zatim svako parče posolite i pobiberite. Puter sobne temperature pomešajte sa rendanim čedar sirom i seckanom mirođijom. Dobro promešajte, pa stavite na providnu foliju i prstima malo rasporedite i oblikujte kvadrat. Preklopite još jednom providnom folijom, a zatim zatvorite, pa oklagijom razvucite da dobijete deblji kvadrat.

Pohovana piletina
foto: Printscreen/Youtube/ JEDNOSTAVNI BRZI RECEPTI

Izbacite jaja iz smese za pohovanje, jer pivo pomešano sa brašnom isto dobro povezuje smesu a čini meso mekanim i sočnim.

Stavite u zamrzivač na pola sata. Isecite na kocke i stavite na sredinu svake šnicle. Preklopite prvo po dužini, a zatim i po širini, da meso pokrijte celu kocku putera. Umotajte u providnu foliju i poređajte u neku usku posudu i vratite u zamrzivač na pola sata.

Pohovana piletina, Kornfleks
foto: Printscreen Youtube

Brašno i pivo pomešajte i lepo sjedinite, pa svaku kocku mesa (obavezno sklonite providnu foliju) uvaljajte prvo u tu smesu, pa u prezle. Pržite u zagrejanom ulju.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.