EVO KOLIKO GODINA STVARNO IMA SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Srušićete se kada saznate ISTINU!
Slavica Đukić Dejanović, Foto: Printscreen/Youtube/Prva

AU

EVO KOLIKO GODINA STVARNO IMA SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Srušićete se kada saznate ISTINU!

Da li biste ikada rekli?

Objavljeno: 13:55h

Nekadašnja ministarka, i članica SPS-a Slavica Đukić Dejanović osnovnu i srednju školu završila je u Kragujevcu, a diplomirala na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Magistrirala je 1983. i doktorirala 1986. godine.

Na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu radi od 1982. godine, gde je bila asistent, zatim docent, od 1992. godine vanredna, a od 1996. redovna profesorka.

Direktorka Kliničko-bolničkog centra u Kragujevcu bila je od 1995. do 2001. godine, kada je razrešena rukovodeće funkcije, ali je ostala da radi u kragujevačkom KBC-u kao doktorka nauka na Psihijatrijskoj klinici. Bila je direktorka Klinike za psihijatriju u Kragujevcu i prodekan Medicinskog fakulteta u tom gradu, potpredsednica Udruženja psihijatara Srbije, članica Predsedništva Udruženja za sudsku psihijatriju Srbije.

Slavica Đukić Dejanović
foto: Beta / Saša Đorđević

Uporedo sa karijerom lekara, gradila je i političku. Članica Socijalističke partije Srbije (SPS) postala je 12. septembra 1990. godine. Bila je članica Glavnog odbora, Izvršnog odbora SPS-a, predsednica kragujevačkog Okružnog odbora SPS-a. Za potpredsednicu partije izabrana je prvi put 1996. godine i na toj funkciji je ostala do aprila 1997. godine. Na tu funkciju ponovo je izabrana 12. maja 2002. godine i reizabrana 4. decembra 2006. godine. U dva mandata je bila narodna poslanica u Skupštini Srbije i u dva mandata savezna poslanica. U Prelaznoj Vladi Srbije od oktobra 2000. do januara 2001. bila je ministarka za brigu o porodici. Po formiranju Skupštine Srbije 2008. godine izbrana je za predsednicu tog tela.

Nakon što je jula 2012. formiran kabinet Ivice Dačića Slavica Đukić Dejanović je imenovana za ministarku zdravlja. Na toj funkciji bila je do izbora 2014, na kojima je izbrana za poslanicu u Skupštini Srbije. U avgustu 2014. godine imenovana je za direktorku klinike „Dr Laza Lazarević“.

Na vanrednim parlamentarnim izborima u aprilu 2016. ponovo je izabrana za narodnu poslanicu.

U avgustu 2016. izabrana je za ministarku bez portfelja, a prema njenim rečima, baviće se populacionom politikom, prevencijom nasilja i zaštitom ugroženih i osetljivih grupa.

Rođena je 1951. godine u Rači Kragujevačkoj i ima tačno 71. godinu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.