DRAGAN BJELOGRLIĆ UOPŠTE NIJE IZ BARANDE! Ovo je prava istina, CELA SRBIJA JE BILA UBEĐENA
Foto: Kurir

ŠOK

DRAGAN BJELOGRLIĆ UOPŠTE NIJE IZ BARANDE! Ovo je prava istina, CELA SRBIJA JE BILA UBEĐENA

Prvi put je pred kamerama glumio sa 15 godina i to u filmu “Boško Buha” (1978), tumačeći lik Save Jovanovića Sirogojna

Objavljeno:

Dragan Bjelogrlić je rođen 10. oktobra 1963. u Opovu, a samo dve godine kasnije dolazi u Beograd gde je pre upisa na Fakultet dramskih umetnosti, završio osnovnu i srednju školu. Prvi put je pred kamerama glumio sa 15 godina i to u filmu “Boško Buha” (1978), tumačeći lik Save Jovanovića Sirogojna.

Nakon diplomiranja na FDU 1989, usledile su, jedna za drugom uloge koje su ga proslavile kao glumca, ali i uvrstile među vodeće srpske umetnike. Veliku javnu pažnju privukao je ulogom Slobodana Popadića u seriji Bolji život (1987 - 1990). Nakon te uloge, usledile su uloge u TV seriji „Zaboravljeni“ (1990) i filmovima „Crni bombarder“ (1992), „Pun mesec nad Beogradom“ (1993), „Lepa sela lepo gore“ (1996). Do sada je igrao u skoro 40 filmova, dvadesetak TV serija i drama i 11 pozorišnih predstava. Početkom 1994. osnovao je producentsku kuću “KOBRA FILM”, koja je za samo nekoliko godina potpisala neke od najgedanijih pozorišnih predstava, fillmova i TV serija.

Poslednjih 20 godina Bjelogrlić se posvetio produkciji, a prvi film koji je producirao bila su “Lepa sela lepo gore”. Svoje umetničke ambicije nastavio je i kao reditelj režirajući igrani film i TV seriju ”Montevideo, bog te video!”, sa kojim je postigao veliki uspeh. Film je izabran za srpskog predstavnika za nagradu Oskar. Poslednje dve godine postavio je nove standard u TV serijama, postigavši veliki uspeh sa serijalom “Seneke nad Balkanom”, čiji nas nastavak ubrzo očekuje.

1 / 5 Foto: Printscreen/RTS

Naime i ako se u medijima pročulo da ima kuću u Barandi, zbog čega se i aludira na njegovo poreklo, naš najpoznatiji glumac Bjela je zapravo iz Hercegovine, kako se on u više navrata i izjašnjavao, kao čistokrvni Hercegovac, odnosno kako naši izvori navode on je iz Lipnika, odakle mu otac, kao i cela porodica potiču. Tako da priča o Barandi, delimično pada u vodu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.