VREME JE ZA OMILJENO SRPSKO JELO, PODVARAK! Srbi ne znaju da je cela poenta jela u ovom 1 SASTOJKU (RECEPT)
Podvarak, Foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

RECEPT dana

VREME JE ZA OMILJENO SRPSKO JELO, PODVARAK! Srbi ne znaju da je cela poenta jela u ovom 1 SASTOJKU (RECEPT)

Ovo je jednostavan recept za podvarak, a za bolji ukus dodajte i tajni sastojak

Objavljeno:

Zima ne može da se zamisli bez 3 jela, a to su pasulj, sarma i podvarak. Naravno, ne smemo da zaboravimo ni rusku salatu koja je neizbežna na slavama i kada su praznici.

Postoje domaćice koje same kislele kupus i one u svakom trenutku mogu da obraduju ukućane ukusnim jelima. Ako nemate uslova ili vremena da kiselite kupus možete to uraditi i za samo 2 dana, ali možete da kupite i u prodavnici. Podvarak je lako napraviti, a kako bi bio što ukusniji obavezno dodajte i belo vino.

Ono se preporučuje i kada se pravi sarma. Ako želite pred kraj pečenja možete da dodate proprženo meso, kobasice...

Sastojci:

500 g kupusa ribanca

2 srednje glavice crnog luka

1 kašika šećera

malo kima

malo belog vina

2 lovorova lista

1 kašičice slatke paprike

biber u zrnu

malo pirinča

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema:

Na masti prodinstajte sitno seckan crni luk dok ne omekša. Zatim dodajte kupus ribanac, šećer i slatku papriku, lovorov list, kim i biber u zrnu. Promešajte.

Sipajte belo vino i dinstajte, a zatim postepeno dodajte po malo vode. Kada dovoljno omekša sipajte malo pirinča da pokupi višak tečnosti i pecite u rerni na 200°C da dobije lepu boju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.