OVAKO JE IZGLEDAO POSLEDNJI TRENUTAK LEGENDARNOG LJUBE MOLJCA: Preminuo usred SCENE, a ovo i dalje ŠOKIRA
Foto: Printscreen

šok

OVAKO JE IZGLEDAO POSLEDNJI TRENUTAK LEGENDARNOG LJUBE MOLJCA: Preminuo usred SCENE, a ovo i dalje ŠOKIRA

U svojoj bogatoj karijeri ostvario je blizu sedamdeset uloga a po glumačkom izrazu podsećao je na legendarnog Bastera Kitona. Ljuba Moljac je bio prvak beogradskog Ateljea 212

Objavljeno:

28. januara 1943. u Kragujevcu je rođen jedan od najpoznatijih jugoslovenskih i srpskih komičara Miodrag Andrić poznatiji kao Ljuba Moljac. Bio je pozorišni, filmski i televizijski glumac izuzetno bogate karijere.

Kao mladić sa roditeljima je iz Kragujevca prešao u Beograd gde se školovao i odrastao.

U svojoj bogatoj karijeri ostvario je blizu sedamdeset uloga a po glumačkom izrazu podsećao je na legendarnog Bastera Kitona. Ljuba Moljac je bio prvak beogradskog Ateljea 212.

Život je okončao na sceni u banijskom mestu Glina (Hrvatska) 22. januara1989. tokom izvođenja predstave Tri nosketara u kojoj je nastupao sa još jednim legendarnim Kragujevčaninom Milovanom Ilićem Minimaksom i Jovom Radovanovićem.

Svoj nadimak Ljuba Moljac, Miodrag Andrić dobio je po imenu glavnog junaka kojeg je tumačio u mladosti.

Obožavao je glumu i živeo za nju, a onda je na kraju na sceni i završio život. Tokom turneje sa predstavom "Tri nosketara" u kojoj je igrao sa Milovanom Ilićem Minimaksom i Jovom Radovanovićem u banijskom mestu Glina u Hrvatskoj, Ljuba je na sceni dobio veoma jak i masivan izliv krvi u mozak.

U prvom trenutku svi su pomislili da je to još jedna u nizu njegovih šala, ali su ubrzo svi shvatili da mu je zaista loše. Iako je veoma brzo prevezen u Klinički centar u Zagrebu, preminuo je 22. januara 1989. godine.

Godine 2004, po njegovom scenariju, je snimljen film „Pljačka Trećeg rajha“. Bio je stalni član i prvak pozorišta „Atelje 212“ iz Beograda.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.