OVO JE BIO AUTOMOBIL U KOJEM JE POGINUO SLOBODAN ĐURIĆ! Survao se u PROVALIJU I STRADAO NA MESTU (FOTO)
Foto: printscreen

šok

OVO JE BIO AUTOMOBIL U KOJEM JE POGINUO SLOBODAN ĐURIĆ! Survao se u PROVALIJU I STRADAO NA MESTU (FOTO)

U trenutku nesreće u automobilu " zastava 101"sa njim u kolima bio je i ton majstor Dragoslav Tošić, koji je takođe poginuo vozeći kroz neosvetljenu ulicu, probili su bankinu i sleteli u provaliju duboku 50 metara

Objavljeno: 16:24h

Glumac Slobodan Đurić tragično je izgubio život 22. decembra 1976. godine, u 32. godini, vraćajući se sa priredbe u zemunskoj kasarni povodom Dana Armije.

Slobodan je kratko radio u Jugoslovenskom dramskom pozorištu i živeo je u Beogradu. Spadao je u red izuzetno talentovanih glumaca, a ostao je upamćen po glavnoj ulozi u komediji “Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo”. Poginuo je na vrhuncu svoje karijere, a kolege ga opisuju kao komediografa, glumca čiji je smisao za humor i prilaz takvoj tematici do danas neprevaziđen.

U trenutku nesreće u automobilu " zastava 101" sa njim u kolima bio je i ton majstor Dragoslav Tošić, koji je takođe poginuo vozeći kroz neosvetljenu ulicu, probili su bankinu i sleteli u provaliju duboku 50 metara.

Slobodan Đurić
foto: Printscreen

Mala je uteha što je pet godina kasnije, Vrhovni sud Srbije doneo presudu kojom su za smrt dvojice ljudi proglašeni krivim Grad Beograd i “Beogradput”.

Koliko je ova tragična vest pogodila kolege, i celu ondašnju Jugoslaviju, svedoči podatak da je porodici tih dana stiglo oko tri hiljade telegrama i izjava saučešća.

– Lep kao Apolon belvederski – govorio je za njega Radomir Stević Ras, u čijem je pozorištu Đurić napravio prve glumačke korake, dodajući da mu je bilo tesno u svakoj košulji i svakoj ulozi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.