CELA NACIJA JE PLAKALA ZBOG SLOBODANA: Njegova smrt je tada SLOMILA MNOGE, otišao je PRERANO i MUČNO!
Slobodan Đurić, Foto: printscreen

TUGA

CELA NACIJA JE PLAKALA ZBOG SLOBODANA: Njegova smrt je tada SLOMILA MNOGE, otišao je PRERANO i MUČNO!

Bio je mega popularan!

Objavljeno:

Glumac Slobodan Đurić svima će ostati u sećanju po glavnoj ulozi u čuvenoj komediji “Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo”.

Jedno vreme radio je i u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a život je tragično izgubio 22. decembra 1976. godine vraćajući se sa priredbe u zemunskoj kasarni, povodom Dana Armije.

1 / 4 Foto: Printscreen

U trenutku smrti Slobodan je bio na vrhuncu karijere i imao je samo 32 godine.

U trenutku nesreće sa njim je u kolima bio i ton majstor Dragislav Tošić koji je, takođe, poginuo. Oni su vozili kroz neosvetljenu ulicu i tada su probili bankinu i sleteli u provaliju.

Pet godina nakon ovog tragičnog događaja Vrhovni sud Srbije je doneo presudu po kojoj su za smrt ova dva čoveka krivim proglašeni grad Beograd i “Beogradput”.

Tragična smrt Slobodana Đurića veoma je pogodila sve njegove kolege koje su ga izuzetno cenile i poštovale, govoreći često da je njegov smisao za humor i psristup komedijama nenadmašiv.

zabava, zvezda, glumac, Slobodan Đurić
foto: printscreen

Koliki je gubitak njegova smrt predstavljala za čitavu naciju govori i podatak da je tih dana njegovoj porodici stiglo preko 3.000 telegrama i izjava saučešća.

Za njega je Radomir Stević Ras govorio da je “lep kao Apolon belvederski”.

“Prva zajednička predstava bila nam je ‘Celestina’, španska priča o Romeu i Juliji. Potom ‘Mister Dolar’. Bio je divan čovek, omiljen u društvu, vedar i duhovit, bavio se sportom. Odličan komičar, što je među prvima primetio Zoran Radmilović”, rekla je jednom prilikom Svetlana Bojković za Večernje Novosti.

Slobodana smo imali da gledamo i u filmovima i serijama kao što su: “Više od igre” gde je bio veoma zapažen u ulozi Kostolomca, “Laža i paralaža”, “Pozorište u kući 2”, “Pozorište u kući 3” i drugim.

Bonus video:

00:25

Espreso čestitke: Vera Matović

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.