TESTO ĆE VAM OSTATI SVEŽE I MEKANO SAMO AKO DODATE OVA 2 SASTOJKA U BRAŠNO: Domaćice, zapišite OVO
Foto: Printscreen/Youtube/Emiramis kuhinja

SAVET

TESTO ĆE VAM OSTATI SVEŽE I MEKANO SAMO AKO DODATE OVA 2 SASTOJKA U BRAŠNO: Domaćice, zapišite OVO

Da vam se to ne bi dogodilo, primenite trik profesionalnih pekara

Objavljeno: 21:19h

Kiflice, perece, štapići i druge vrste testa sa kvascem često se stvrdnu posle jednog dana, posebno ako ih ostavite nepokrivene kad ih izvadite iz rerne.

Da vam se to ne bi dogodilo, primenite trik profesionalnih pekara.

Testo
foto: Profimedia

Pre nego što počnu da mese testo, pekari u brašno dodaju malo kukuruznog skroba, odnosno gustina i malo običnog griza, onog koji se koristi u dečjoj ishrani.

Na kilogram brašna ide puna kašika kukuruznog skroba i ravna kašičica griza.

1 / 4 Foto: PRINTSCREEN/YT/ RICETTE FATTE IN CASA

Skrob pomaže testu da bude lakše i prozračnije, a samim tim i mekše.

S druge strane, kad se mala količina griza pomeša sa običnim pšeničnim brašnom, oslobađa testo od viška vlage.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.