OVAKO BOSANSKE DOMAĆICE SPREMAJU DOMAĆE TESTO ZA PITE: Uspeće vam iz 1 RUKE samo ako URADITE OVO (RECEPT)
Testo, Foto: youtube printscreen/The Perfect Home

NEĆETE ODOLETI

OVAKO BOSANSKE DOMAĆICE SPREMAJU DOMAĆE TESTO ZA PITE: Uspeće vam iz 1 RUKE samo ako URADITE OVO (RECEPT)

Bosanska kuhinja možda je najpoznatija po najlepšem bureku i pitama, koje su i kod nas jedan od prvih izbora kada želimo da se počastimo nečim ukusnim

Objavljeno: 19:29h

Napravite najlepše domaće kore za burek ili pitu po proverenom receptu iskusnih bosanskih domaćica. Uz malo truda sigurno će vam uspeti iz prve.

Bosanska kuhinja možda je najpoznatija po najlepšem bureku i pitama, koje su i kod nas jedan od prvih izbora kada želimo da se počastimo nečim ukusnim. Ipak, da biste napravili pravu bosansku pitu, morate da napravite kore po pravom receptu bosanskih domaćica.

Testo
foto: Profimedia

Najvažnije kod pripreme kora je da se razvuku tako da budu skoro pa prozirne, ali da se ne cepaju i ne kidaju. Ako dobro ispratite recept i postupak pripreme i vi ćete, uz malo truda, napraviti kore poput najiskusnijih domaćica. Od ovih mera dobićete dve kore.

Sastojci: 500 g brašna 300 ml vode

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

2 kašičice soli malo ulja

Priprema:

Brašno stavite u posudu, dodajte so i odmah sipajte svu vodu. Rukom sjedinite i mesite testo dok ne dobijete smesu bez imalo brašna i grudvica. Podelite testo na dve jufke i ostavite da testo odstoji 15 minuta. Jufku testa oklagijom razvucite na debljinu oko 1 cm. U pleh za pečenje stavite kašiku ulja, razmažite i stavite koru u njega.

Pita
foto: Printscreen/Youtube/ Ольга Матвей

Preko nje prelijte još jednu kašiku ulja i premažite celu koru, a postupak ponovite i s drugom korom. Ostavite ih da odstoje 20 minuta. Na sto prebacite čist pamučni stolnjak na kome ćete razvlačiti kore. Testo prebacite na sto. Prvo počnite da razvlačite koru od sredine sa obe ruke.

Trudite se da testo lagano razvlačite jagodicama prstiju da ga slučajno ne biste probušili vrhom prsta. Razvucite skroz preko stola dok ne postanu tanke i skoro prozirne.

Filujte ih nadevom po želji. Izdignite stolnjak i prebacite krajeve kore tako da dobije pravougaon oblik, a zatim pomoću stolnjaka zarolajte pitu. Rukama je savijte u oblik potkovice, pa lagano prebacite u podmazan pleh. Ponovite postupak s drugom korom i pecite 15-20 minuta na 180 stepeni.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.