OVAKVU GIBANICU SU PRAVILI NAŠI PRECI: Starinski recept na kojem će ceo KOMŠILUK DA VAM ZAVIDI
Gibanica, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

RECEPT

OVAKVU GIBANICU SU PRAVILI NAŠI PRECI: Starinski recept na kojem će ceo KOMŠILUK DA VAM ZAVIDI

Starinska gibanica je odličan izbor

Objavljeno: 10:07h

Sastojci:

1kg brašna

0.5kg ovčijeg sira

250g kajmaka

10 jaja

250g masti

1dl ulja

2dl mleka

Priprema

U brašno sipajte ulje, dodajte malo soli i zamesite testo sa mlakom vodom. Dobro urađeno testo podelite na 21 komad i ostavite da odstoji. Potom ih razvijte u male kore.Po tri male kore premažite mašću i složite jednu na drugu, pa razvlačite oklagijom da debljine kore za rezanca.

Ovu koru pecite na plotni ili u pećnici sa obe strane. Kore će se odvojiti jedna od druge, tako da ćete dobiti tri pečene kore.Isto uradite sa preostalim testom.

Umutite 8 jaja, dodajte usitnjeni sir i kajmak i sve dobro izmešajte. Posebno otopite mast. Na dnu tepsije sipajte 1-2 kašike masti, složite kore i premazujte ih sirom. Na kraju umutite dva jaja sa mlekom i prelijte preko složene gibanice. Poprskajte mašću i pecite u pećnici.

(Espreso/Najzena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.