STARINSKI RECEPT ZA DOMAĆU ŠTRUDLU SA DŽEMOM: Naše BAKE znaju zbog KOJEG sastojka se TOPI
Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

POSLASTICA

STARINSKI RECEPT ZA DOMAĆU ŠTRUDLU SA DŽEMOM: Naše BAKE znaju zbog KOJEG sastojka se TOPI

Rolate posipati prah šećerom i poslužiti tople

Objavljeno:

Starinska poslastica u kojoj ćete uživati.

Sastojci za testo:

500 g brašna (tip 500)

250 ml mleka

100 ml ulja

2 jaja

1/2 kockice svežeg kvasca (25 g)

Štrudla sa džemom
foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

1/2 kašičice soli

5 kašičice šećera

Nadev:

džem (po izboru)

Za premazivanje rolata:

1 žumance

nekoliko kapi ulja

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

Priprema

U 250 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-ak minuta. U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umsti glatko testo. Možete ga mešati dodacima za testo uz pomoć miksera. Sjedinjeno testo mesiti još malo na malo pobrašnjanoj podlozi.

Štrudla sa džemom
foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

Testo podeliti na dva dela (dve jufke), prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste.

Jufke istanjiti što više može, pa celu površinu testa obilno namazati džemom. Urolati i ređati u podmazan pleh. Rolate premazati žumancem u koji se stavi nekoliko kapi ulja. Peći oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

Štrudla sa džemom
foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

Gotovu štrudlu vrlo malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi. Rolate posipati prah šećerom i poslužiti tople.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.