OVAKO TURCI SPREMAJU PUNJENE PAPRIKE: Ukusnije su od NAŠIH, tajna se KRIJE u FILU, domaćice će ODLEPITI (RECEPT)
Punjene paprike, Foto: Printscreen/Youtube/ YÖRÜK KIZININ MUTFAĞI

za ručak

OVAKO TURCI SPREMAJU PUNJENE PAPRIKE: Ukusnije su od NAŠIH, tajna se KRIJE u FILU, domaćice će ODLEPITI (RECEPT)

Dobro ih ispecite u rernu, jer će tako korica biti lepša, a same paprike će biti ukusnije

Objavljeno: 18:21h

Srpske punjene paprike se pune mlevenim mesom i pirinčem, ali isprobajte recept za turske.

Dobro ih ispecite u rernu, jer će tako korica biti lepša, a same paprike će biti ukusnije.

Sastojci: 1 kg zelene paprike 55 ml maslinovog ulja 2 crna luka 1 kašika paradajz paste 1 kašika ljute paradajz paste 1 kašičica slatke paprike

Punjene paprike
foto: Printscreen/Youtube/ YÖRÜK KIZININ MUTFAĞI

1,5 kašičica sušenog bosiljka 250 g pirinča 2-3 čena belog luka 2 paradajza 200 ml vrele vode

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ YÖRÜK KIZININ MUTFAĞI

malo peršuna Za sos: 1 kašičica paradajz paste 1 kašičica čili paste 300 ml vrele vode 4 kašike maslinovog ulja

Punjene paprike
foto: Printscreen/Youtube/ YÖRÜK KIZININ MUTFAĞI

Priprema: Na maslinovom ulju propržite sitno seckan crni luk dok ne omekša. Zatim dodajte obe paradajz paste i promešajte. Pospite slatkom paprikom i peršunom, pa promešajte i ostavite da se krčka par minuta. Dodajte pirinač koji ste oprali i procedili i dobro promešajte, a zatim dodajte i sitno seckani beli luk. Dodajte seckani paradajz, promešajte i posle 5 minuta sipajte vodu.

Poklopite i kuvajte dok voda ne ispari. Na kraju dodajte svež seckani peršun. Isključite šporet i ostavite fil nekih 10 minuta da odstoji.

Pikantnim ih čini dve vrsta paradajz paste, pa su odlične i za one koji ne jedu meso, ali i ako želite malo laganiji obrok, a da je zasitna.

Punjene paprike
foto: Printscreen/Youtube/ YÖRÜK KIZININ MUTFAĞI

Paprike očistite, pa na par mesta probušite čačkalicom. Napunite filom, pa poređajte paprike u tepsiju.

Zatvorite svaku papriku paradajzom. U posudi pomešajte obe paradajz paste, vodu i maslinovo ulje, pa promešajte i prelijte preko paprika.

Punjene paprike
foto: Printscreen/Youtube/ YÖRÜK KIZININ MUTFAĞI

Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 50 minuta.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.