za ručak
OVAKO TURCI SPREMAJU PUNJENE PAPRIKE: Ukusnije su od NAŠIH, tajna se KRIJE u FILU, domaćice će ODLEPITI (RECEPT)
Dobro ih ispecite u rernu, jer će tako korica biti lepša, a same paprike će biti ukusnije
Srpske punjene paprike se pune mlevenim mesom i pirinčem, ali isprobajte recept za turske.
Dobro ih ispecite u rernu, jer će tako korica biti lepša, a same paprike će biti ukusnije.
Sastojci: 1 kg zelene paprike 55 ml maslinovog ulja 2 crna luka 1 kašika paradajz paste 1 kašika ljute paradajz paste 1 kašičica slatke paprike
1,5 kašičica sušenog bosiljka 250 g pirinča 2-3 čena belog luka 2 paradajza 200 ml vrele vode
malo peršuna Za sos: 1 kašičica paradajz paste 1 kašičica čili paste 300 ml vrele vode 4 kašike maslinovog ulja
Priprema: Na maslinovom ulju propržite sitno seckan crni luk dok ne omekša. Zatim dodajte obe paradajz paste i promešajte. Pospite slatkom paprikom i peršunom, pa promešajte i ostavite da se krčka par minuta. Dodajte pirinač koji ste oprali i procedili i dobro promešajte, a zatim dodajte i sitno seckani beli luk. Dodajte seckani paradajz, promešajte i posle 5 minuta sipajte vodu.
Poklopite i kuvajte dok voda ne ispari. Na kraju dodajte svež seckani peršun. Isključite šporet i ostavite fil nekih 10 minuta da odstoji.
Pikantnim ih čini dve vrsta paradajz paste, pa su odlične i za one koji ne jedu meso, ali i ako želite malo laganiji obrok, a da je zasitna.
Paprike očistite, pa na par mesta probušite čačkalicom. Napunite filom, pa poređajte paprike u tepsiju.
Zatvorite svaku papriku paradajzom. U posudi pomešajte obe paradajz paste, vodu i maslinovo ulje, pa promešajte i prelijte preko paprika.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 50 minuta.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!