UPRAVO SAOPŠTENO: Umro VELIKAN, TUGA
Čovek, Foto: Printscreen/Youtube/ FILMO

crne vesti

UPRAVO SAOPŠTENO: Umro VELIKAN, TUGA

Svi će ga se rado sećati

Objavljeno:

Napustio nas je jedan veliki čovek.

Porodica i kolege se opraštaju od njega.

Svi će ga se rado sećati.

Džast Jaeckin
foto: Printscreen/Youtube/ FILMO

Francuski režiser i fotograf Džast Jaeckin, koji je režirao hit erotski film Emanuela preminuo je u u 82. godini, rekao je portparol porodice agenciji Frans pres (AFP) u sredu. Njegov agent je u izjavi rekao:

Film, koji je imao međunarodni uspeh, od Japana do Sjedinjenih Država, govori o seksualnim avanturama mlade žene u Aziji. Najveći uspeh 1974. godine u Francuskoj sa skoro devet miliona prijema, ostao je trinaest godina na računu na Jelisejskim poljima u Parizu, društveni fenomen, Emanuelu su u bioskopima videle desetine miliona gledalaca širom sveta, mnogo više ako uzmemo u obzir druge medije.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ FILMO

Dostupna danas za iznajmljivanje na Amazon platformi, Emanuela je bila dostupna neko vreme 2020. na Netflik-u. Ne preporučuje se deci mlađoj od 16 godina, film je predstavljen kao „romantični“ opus.

Emanuela je adaptirana iz istoimenog erotskog bestselera, koji je napisala Emanuela Arsan 1959. Producent, Ives Rousset-Rouard, želeći da projekat poveri mladom reditelju, kontaktirao je fotografa Dasta Jaeckina, bio je oduševljen snimanjem dugometražnog filma.

Džast Jaeckin
foto: Printscreen/Youtube/ FILMO

Džast Jaeckin je zatim režirao „Histori of O” i, ponovo sa Silvijom Kristel, „Ljubavnika Ladi Chatterlei”. Rođen 1940. godine u Višiju, Džast Jaeckin je takođe bio vlasnik, sa suprugom, umetničke galerije u Parizu gde su izlagali slike i skulpture, uključujući i svoje.

Uspeh „Emanuele" „poremetio je i zamaglio višestruki talenat” fotografa, direktora reklama i vajara kakav je bio pre nego što je bio direktor „Emanuele”.

Emanuela“, najveći uspeh 1974. u Francuskoj sa skoro 9 miliona prijema, ostao je na računu trinaest godina na Jelisejskim poljima u Parizu. Priča o seksualnim avanturama mlade žene u Aziji.

Džast Jaeckin
foto: Printscreen/Youtube/ FILMO

Društveni fenomen, film je u bioskopima videlo nekoliko desetina miliona gledalaca širom sveta, mnogo više ako uzmemo u obzir druge medije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.