OVO SU NAJBOLJI RECEPTI ZA PUNJENE PAPRIKE: Da čovek oliže i kašiku i tanjir, BRUTALNO UKUSNE (FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/youtube

ukusno!

OVO SU NAJBOLJI RECEPTI ZA PUNJENE PAPRIKE: Da čovek oliže i kašiku i tanjir, BRUTALNO UKUSNE (FOTO)

Probajte 4 savršena recepta za punjene paprike!

Objavljeno: 17:36h

Spremili smo za vas četiri fenomenalna recepta i ne zna se koji je bolji. Za svakoga ima ponešto, bilo da ste ljubitelji tradicionalnog ukusa ili vas više raduju neobične i egzotične varijante.

Tradicionalne punjene paprike:

Sastojci:

450 g mlevenog mesa

50 g pirinča

crni luk, jedna glavica

praziluk

1 rendana šargarepa

malo celera rendanog

1 kg paprika

so i biber

slatka začinska paprika

paradajz sok

tri čena belog luka

1 / 9 Foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Priprema: Na malo masti propržiti sitno seckan luk, beli luk, praziluk, celer i rendanu šargarepu. Dodati mleveno meso i propržiti. Dodati opran pirinač i sve promešati. Začiniti: suvi začin, suva začinska paprika, biber. Promešati pa puniti oprane i očišćene paprike. Ređati ih u vatrostalnu činiju pa kada napunite sve paprike, zalijte ih sa paradajz sosom. Pokriti folijom pa staviti u rernu da se ispeku na 200 stepeni Celzijusa.

Paprike punjene sirom

Sastojci:

8 paprika babura

300g sitnog sira

300 g starog sira

2 paradajza

malo mladog luka

ulje

so

2 jajeta

Priprema:Papriku operite i izdubite, očistite od semenki i ostavite po strani.

U posudu za mešanje sjedinite sir, jaja i sitno iseckan mladi luk, pa posolite i dobro promešajte. Ovom smesom punite paprike. Paradajz isecite na krupnije delove i njime zatvorite otvore na paprikama da fil ne bi iscureo. Poređajte punjene paprike u nauljenu vatrostalnu posudu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok paprike ne porumene.

Paprike punjene pasuljem

Sastojci:

8 crvenih paprika babura ili suvih paprika

200 g belog pasulja

1 veća glavica crnog luka

70 g seckanih oraha

1 kašika mlevene crvene paprike

2 dl soka od paradajza

2 paradajza

1 dl supe od povrća

0.5 dl ulja

po ukusu vegeta,biber,so

1/2 praziluka

2 čena belog luka

Priprema: Ako koristite suve paprike preliti toplom vodom i ostaviti da omekšaju, a ako koristite sveže oprati ih i očistiti.Pasulj skuvati, a potom ocediti od suvišne tečnosti.Crni luk i praziluk iseći na kockice i propržiti na vrelom ulju.Dodati obaren pasulj, pasiran beli luk, seckane orahe, mlevenu papriku i začine po ukusu, i sve to promešati.Pripremljenim filom od pasulja napuniti paprike i zatvoriti kolutovima paradajza. Vatrostalnu posudu podmazati uljem, poslagati u nju napunjene paprike i preliti mešavinom soka od paradajza i supe od povrća. Pripremljene paprike staviti da se zapeku u zagrejanoj rerni na 200°C

Paprike punjene ribom, na mediteranski način

Sastojci:

300 g belog pirinča

3 žute paprike

3 crvene paprike

maslinovo ulje

3 čena belog luka

1 praziluk

400 g fileta oslića

1 kašičica karija u prahu

so

sveže mleveni biber

čeri paradajz

crne masline

Priprema: Skuvajte pirinač po uputstvu s pakovanja.Isecite papriku na pola pa po dužini i uklonite semenke.Namažite posudu za pečenje maslinovim uljem i stavite papriku u njega.Stavite u rernu na 5 minuta. Oslić kuvajte deset minuta i odvojite kosti. Luk prodinstajte i dodajte na kraju malo čeri paradajza i crnih maslina. Pomašajte ribu, pirinač i luk i dodajte začine.Izvadite paprike iz rerne i punite ih,a zatim vratite na deset minuta. pecite na 180 stepeni i poslužite sa salatom od krastavca, pavlake i mirođije.

PRIJATNO!

Bonus video:

04:15

BRZE VESTI 16.07.2022. 14.55

(Espreso/Naj Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.