ČOKOLADNA TORTA BEZ TRUNKE BRAŠNA: Od UKUSA ćete POLUDETI, stalno ćete je SPREMATI (RECEPT)
Torta, Foto: Prntscreen/Youtube

za decu

ČOKOLADNA TORTA BEZ TRUNKE BRAŠNA: Od UKUSA ćete POLUDETI, stalno ćete je SPREMATI (RECEPT)

Tortu stavite u frižider na pola sata, da se glazura stegne, a zatim je secite na parčiće i poslužite sa šlagom ili nekim voćem

Objavljeno: 23:38h

Čokoladna torta bez brašna.

Sastojci:

Za tortu:

170 g tamne čokolade

113 g putera

150 g šećera

3 kašike instant kafe

Čokoladni kolač, Čokoladna torta
foto: Printscreen/Youtube/Jelenajela Petrovic

3 jajeta

1 kašičica ekstrakta vanile

45 g kakao praha

prstohvat soli

Za glazuru:

170 g crne čokolade

115 ml slatke pavlake

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

Priprema:

Čokoladu i puter otopite na pari, uz konstantno mešanje, sve dok ne dobijete glatku kremu. Smesu prebacite u veliku posudu, a zatim dodajte šećer, kafu, so i ekstrakt vanile i sve dobro promešajte.

Dodajte jaja, kakao prah i ponovo sve sjedinite koristeći ručnu mutilicu. Testo sipajte u kalup za tortu, koji ste prethodno obložili pek papirom sa svih strana, i pecite oko 20 minuta u rerni koju ste zagrejali na 180 stepeni.

Dok se testo bude peklo, napravite čokoladni ganaš glazuru tako što ćete u šerpicu staviti slatku pavlaku i zagrevati je do vrenja, a zatim ćete je, pre nego što provri, skloniti sa šporeta, dodati izlomljenu čokoladu i mešati da se lepo rastopi.

Prelijte tortu čokoladnom glazurom i uz pomoć špatule sve lepo poravnajte. Tortu stavite u frižider na pola sata, da se glazura stegne, a zatim je secite na parčiće i poslužite sa šlagom ili nekim voćem.

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.