DODAJTE OVAJ SASTOJAK U PASULJ I BIĆE GOTOV OČAS POSLA: Domaćice za OVO NE ZNAJU, SPAS JE
Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

REŠENJE

DODAJTE OVAJ SASTOJAK U PASULJ I BIĆE GOTOV OČAS POSLA: Domaćice za OVO NE ZNAJU, SPAS JE

Ima tu različitih teorija i trikova a koji ne podrazumevaju da pasulj potopite prethodne noći u hladnu vodu

Objavljeno: 21:47h

Prosto kao pasulj, kažu mnogi, ali nije baš tako jednostavno pripremiti pasulj čorbu, ili jednostavno pasulj koje je i dalje među najomiljenijim jelima kod nas. Glavno pitanje kada ga neko priprema je to može li nekako brže da se skuva.

Ima tu različitih teorija i trikova a koji ne podrazumevaju da pasulj potopite prethodne noći u hladnu vodu.

Jedna od varijanti je korišćenje ekspres lonca, koji u mnogome skraćuje proces kuvanja i to ne samo kod pasulja. A ako nemate ekspres lonac, onda ćete morati da primenite neki od ovih saveta koje iskusniji kuvari koriste već godinama.

Pasulj
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Dobro je da kod prvog kuvanja pasulja u vodu dodate 1 kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, nakon toga ocedite vodu i dodajte malo ulja. Dobro promešajte, kako bi bili sigurni da je ulje raspoređeno po svakom zrnu.

Dolijte hladnu vodu u odnosu 4:1 prema pasulju, dodajte 50 ml rakije i prokuvajte. Ostavite da se krčka 45-50 minuta i trebalo bi da imate potpuno skuvan pasulj.

1 / 5 Foto: RINA

I na poslednjem mestu, ali ne i po važnosti - vreme za kuvanje pasulja zavisi pre svega od njegove vrste i kvaliteta. Nekvalitetan i star pasulj možda se i nikada ne skuva da bi bio kao što treba da bude, nezavisno od vremena koje provede u šerpi.

Zbog toga, ako i vi volite ukusnu janiju od pasulja ili se oblizujete samo pri pomenu čorbe od pasulja, stavljajte kecelje i trkom u kuhinju, jer nas čeka kuvanje.

(Espreso / Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.