OVO JE NAJTRAŽENIJI RECEPT ZA PAVLOVU TORTU: Tražiće se PARČE VIŠE, neodoljiva je zbog načina na koji se PRAVI FIL
Pavlova torta, Foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

NJAMIIII

OVO JE NAJTRAŽENIJI RECEPT ZA PAVLOVU TORTU: Tražiće se PARČE VIŠE, neodoljiva je zbog načina na koji se PRAVI FIL

Služiti rashlađeno

Objavljeno:

Hrskava kora od belanaca, slatka pavlaka i voće u osnovi su ovog slatkog zadovoljstva.

Sastojci:

5 belanaca

250 g šećera

250 ml slatke pavlake

1 kašika šećera

oko 250 g jagoda

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Priprema

Belanca mutiti dok ne postanu penasta, pa dodati šećer i mutiti dok se ne dobije čvrst i gust šam a kristali šećera skoro nestanu. Na papiru za pečenje nacrtati krug prečnika 20 cm.

Pavlova torta
foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Okrenuti papir da strana na kojoj ste crtali bude dole, pa rasporediti šam. Peći na 150°C oko 1h i 15 minuta, dok se kora spolja skroz ne osuši. Nije strašno ako popuca, jer ta spoljna površina i treba da bude krckava i krta.

Pavlova torta
foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Po završetku pečenja otvoriti širom rernu i ostaviti koru još 15 minuta unutra. Izvaditi pleh i ostaviti koru da se skroz ohladi. Ohlađenu koru pažljivo preneti na tacnu, preko rasporediti slatku pavlaku koja je umućena sa kašikom šećera.

Pavlova torta
foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Nije potrebno više šećera, jer je kora jako slatka, a umućena pavlaka treba da ublaži ovu slast. Preko poređati voće. Služiti rashlađeno.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.