ukusne i sočne
NEODOLJIVE URMAŠICE SA LEŠNICIMA: Po receptu NAŠIH BAKA, vratiće vas u detinjstvo!
Ako se prisetimo detinjstva, shvatićemo da su naše bake često pravile urmašice, pa je vreme da se oporobate u spremanju ove poslastice
Sastojci:
2 jajeta (jedno žumanca ostavite sa strane) 1 šolja zdrobljenih lešnika 3 šolje brašna 250 g omekšanog putera 7 kašika griza 7 kašika šećera u prahu 2 kašičice praška za pecivo 2 kašičice vanilin šećera
Sirup
600 g (2,5 šolje) šećera 1 kriška limuna 600 ml vode
Priprema:
Pomešajte puter (rastopljen) sa dva jajeta u činiji. Dodajte 7 kašika griza, 7 kašika šećera u prahu, 2 kašičice praška za pecivo, 2 kašike vanilin šećera i nastavite da mešate.
Osim toga, dodajte izdrobljene lešnika i tri šolje brašna dok mešate sve to.
Uzmite komade od testa i formirajte ovalni oblik. Stavite kolačiće na pleh obložen pek papirom i premažite ih žumancetom koje ste odložili.
Uz pomoć viljuške nacrtajte liniju, pa pecite 25 minuta u zagrejanoj rerni na 170 stepeni.
Kolačice prebacite u vatrostalnu posudu, pa ih pospite sirupom, ali sačekajte da ga potpuno upiju.
(Espreso/Informer)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!