POŠIRANE KRUŠKE SA POMORANDŽOM KOJE SE SAME PRAVE: Neodoljiv slatkiš za ljubitelje VOĆA
Kruške, Foto: Printscreen/youtube/BonApeti.rs

recept

POŠIRANE KRUŠKE SA POMORANDŽOM KOJE SE SAME PRAVE: Neodoljiv slatkiš za ljubitelje VOĆA

Mirisne poširane kruške sa prelivom od pomorandže prava su poslastica za kraj leta. Dovoljan vam je još smeđi i običan šećer, aroma vanile i cimet da rapspodija ukusa bude zagarantovana...

Objavljeno:

Sastojci:

  • jedna i po šolja soka od pomorandže
  • pola šolje smeđeg šećera
  • četvrt šolje šećera
  • kašika ekstrakta vanile
  • kašika cimeta
  • tri kruške
Kruške
foto: Printscreen

Priprema:

U većem tiganju na umerenoj temperaturi prokuvati sok od pomorandže, smeđi i običan šećer, ekstrakt vanile i cimet. Kruške oljuštiti, pa ih staviti u sirup, poklopiti i kuvati sat i 15 minuta. Svakih deset minuta prelivati kruške sirupom. Kruške zatim izvaditi i staviti u tanjire, a sos kuvati još desetak minuta dok se ne zgusne. Preliti kruške i poslužiti.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.