ŠPANSKI DEZERT OD JAGODA I PIRINČA, BOLJA VERZIJA PUDINGA: Rashlađuje u roku (VIDEO)
Foto: Printscren/Instagram

njam!

ŠPANSKI DEZERT OD JAGODA I PIRINČA, BOLJA VERZIJA PUDINGA: Rashlađuje u roku (VIDEO)

Kombinacija jagoda i pirinča daje savršeno letnje osveženje

Objavljeno:

Ukoliko ste ljubitelj jagoda, ovaj dezert ćete verujemo veoma rado praviti.

Potrebno je:

jagode (oko 20-ak)

pirinač (1 šolja)

šećer (250g)

voda

ekstrakt vanile

Postupak:

Jagode i pirinač prelijte vodom, pa kuvajte oko 20-ak minuta. Prebacite u blender, dodajte još jednu šolju vode, pa izmiksajte. Podelite na dva dela, pa u polovinu koja je ostala u blenderu dodajte šećer i ponovo izmiksajte. Procedite u činiju prvo jednu, pa drugu polovinu, dodajte vanilu i izmešajte žicom.

Prebacite u bokalče i ostavite da se ohladi. Služite u čašama, sa ledom.

Kako to izgleda u praksi, možete videti u snimku sa početka teksta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.