njam!
ŠPANSKI DEZERT OD JAGODA I PIRINČA, BOLJA VERZIJA PUDINGA: Rashlađuje u roku (VIDEO)
Kombinacija jagoda i pirinča daje savršeno letnje osveženje
Ukoliko ste ljubitelj jagoda, ovaj dezert ćete verujemo veoma rado praviti.
Potrebno je:
jagode (oko 20-ak)
pirinač (1 šolja)
šećer (250g)
voda
ekstrakt vanile
Postupak:
Jagode i pirinač prelijte vodom, pa kuvajte oko 20-ak minuta. Prebacite u blender, dodajte još jednu šolju vode, pa izmiksajte. Podelite na dva dela, pa u polovinu koja je ostala u blenderu dodajte šećer i ponovo izmiksajte. Procedite u činiju prvo jednu, pa drugu polovinu, dodajte vanilu i izmešajte žicom.
Prebacite u bokalče i ostavite da se ohladi. Služite u čašama, sa ledom.
Kako to izgleda u praksi, možete videti u snimku sa početka teksta.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!