NAPRAVITE PAPRIKE U PAVLACI ZA ČAS! Potrebna su vam samo 3 SASTOJKA za specijalitet sa juga Srbije (VIDEO)
Paprike u pavlaci, Foto: Printscreen

recept

NAPRAVITE PAPRIKE U PAVLACI ZA ČAS! Potrebna su vam samo 3 SASTOJKA za specijalitet sa juga Srbije (VIDEO)

Paprike u pavlaci su tradicionalan specijalitet bez koga je zimnica nezamisliva

Objavljeno:

Obogatite vašu zimnicu još jednim specijalitetom, a to su paprike u pavlaci. Najbolje je da koristite čuvenu papriku somborku, koja je poznata po svom ljutkastom ukusu.

Priprema nije previše komplikovana, a ova salata može da se jede već za nedelju od pripreme. Savršen je dodatak uz jela od mesa, ili kao predjelo uz vrući hleb, a ovaj specijalitet se najčešće pravi na jugu Srbije.

Sastojci:

1 kg paprike

1,5 kg pavlake

so

Priprema:

Paprike operite, očistite od semenki i osušite. U svaku papriku sipajte po pola kašičice soli i ostavite sat vremena da odstoje. Nakon tog vremena ih okrenite da izađe tečnost koju je paprika pustila. U pavlaku dodajte oko 2 pune kašike soli i promešajte. Dno posude u kojoj ćete slagati paprike (najbolje kantica sa poklopcem), prvo stavite pavlaku u debljem sloju, a zatim ređajte paprike punjene pavlakom. Ređajte tako što ćete posle svakog reda paprike staviti red pavlake, a poslednji sloj treba da bude deblji sloj pavlake. Posudu sa paprikama dobro zatvorite i držati u frižideru nedelju dana. Nakon toga je spremna za jelo, a što duže stoje to su lepše.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.