prijatno!
SRPKINJE POLUDELE ZA OVIM RECEPTOM: Napravite savršeni AJVAR pomoću OVOG TAJNOG SASTOJKA!
Oni koji vole ljutkastu i začinjenu hranu, uživaće u ovom ukusu, a da ne morate da menjate svoj recept
Početkom jeseni, domaćice već planiraju pripremu zimnice, a počela je i priprema za pravljenje ajvara. Većina domaćica ima svoje recepte za ovu omiljenu zimsku namirnicu, ali ponekada je dobro i malo promeniti neke stvari.Pored plavog patlidžana, belog luka i ljute paprike, pikantan i savršen ukus ajvaru daje i ren.
Oni koji vole ljutkastu i začinjenu hranu, uživaće u ovom ukusu, a da ne morate da menjate svoj recept.
Priprema:
Ispecite i oljuštite paprike
Iseckajte ili ih sameljite, pa upržite na ringli ili pažljivo ispecite u rerni, mešajući i dodajući ulje.
Na polovini spremanja paprika dodajte so, i tek na kraju, kad je vreme da sipate esenciju, narendajte manju količinu rena (na 3 kg paprika, ide oko 300 gr rena) i umešajte u ajvar.
(Espreso / Novosti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!