EVO KOME JE PREDRAG KON ROĐENI STRIC! Ostaćete zatečeni nakon GOLEME ISTINE
Foto: Printscreen/RTS

OTKRIVAMO

EVO KOME JE PREDRAG KON ROĐENI STRIC! Ostaćete zatečeni nakon GOLEME ISTINE

Marko kaže da je Predrag mlađi brat njegovog oca

Objavljeno:

Odlično znate u numere koje je komponovao i otpevao Marko Kon, a isto prezime razotkriva blisku rodbinsku vezu. Epidemiolog je muzičaru rođeni stric.

- Slušam njegove savete - redovno, uostalom kao i cela Srbija - odgovara Marko Kon na početku na pitanje da li prati obraćanja strica epidemiologa Predraga Kona koji kao član Kriznog štaba za borbu protiv KOVID- 19 svakog dana saopštava javnosti nove informacije i preporuke.ž

Marko kaže da je Predrag mlađi brat njegovog oca:

- On je od mog tate mlađi 10 godina - isto toliko je njegov sin Slobodan mlađi od mene, pa kako se druže otac i stric, tako se družimo brat i ja.

Kompozitor ističe da su oni porodica kao svaka druga, samo što se pojedini njihovi članovi pojavljuju na malim ekranima. A kakav je stric Kon iza kamera?

- Fin, odmeren gospodin, veoma sličan kao što je na televiziji. Tačan. Miran. Znam ga otkako sam se rodio (smeh), što bi se reklo. I uvek je učio, takvog ga pamtim od ranije. Non stop je učio, što i danas radi", napominje Marko koji dodaje da su njegovog strica do današnje pozicije dovele godine studiranja, stažiranja, specijalizacije...

A kao stric Predrag Kon je "super", ističe njegov bratanac.

- Ne viđamo se sada, naravno, ali ranije i pored njegovih i mojih obaveza, redovno smo se sretali na porodičnim okupljanjima, slavljima-

Predraga i Marka povezuje i muzički talenat.

Marko Kon
foto: Kurir televizija

- Mislim da smo taj dar nasledili od zajedničkog pretka. A stric sjajno svira violinu i klavir i ima apsolutni sluh. Ponovi svaki ton koji mu se odsvira i zbog toga sam mu se oduvek divio i pitao se da li ću ga po tome dostići. I jesam, iako nisam apsolutni sluhista, ali sam radom nadomestio - otkriva Marko Kon.

U porodici Kon ima još muzičkih talenata.

- Najbolje od svih nas peva Predragov sin, moj brat Slobodan - ističe.

Marko je sa suprugom, voditeljkom Milicom i njhovom decom, petogopdišnjom ćerkicom i trogodišnjim sinom, u samoizolaciji u stanu u Beogradu.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/b92

- Deca sticajem okolnosti iz stana nisu izašla od prvog marta. Ja sam u međuvremenu izlazio, ali evo već duže vreme ne idemo nigde, osim do obližnje prodavnice iza ćoška i to sa punom biohemijskom zaštitom (smeh) - priča nam Marko koji ovih dana izučava pravo- statut SOKOJ- a za šta ranije nije imao vremena.

- Doneo sam i neki kompjuterčić pa raduckam. A evo, ovo je moja poslednja pauza sa decom do penzije jer kada budem otišao u penziju, deca će već imati svoje živote pa neće imati

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media