OVAKO SE PRAVI PRAVA HILANDARSKA ČORBA: Vrhunski ručak, a još i POSAN
Čorba, Foto: Printscreen/Youtube/JEDNOSTAVNI BRZI RECEPTI

prijatno

OVAKO SE PRAVI PRAVA HILANDARSKA ČORBA: Vrhunski ručak, a još i POSAN

Ukusna čorba koju ne morate samo jesti kada je post

Objavljeno:

U toku je Gospojinski post, ali i veliki praznik Preobraženje, kada bi svaki pravoslavni vernik trebalo da posti.

Ukoliko nemate ideju šta da spremite za ručak, ova Hilandarska čorba idealno je rešenje za vas.

Potrebno je:

1 kg krompira 500 g šargarepe 2-3 glavice crnog luka So malo ulja Origano peršun

Priprema:

Krompire i šargarepu oljuštiti, iseckati na kockice (šargarepu na kolutiće). Propržiti luk na ulju (ako postite na vodi, samo ga omekšajte toplom vodom). U tiganj dodajte krompir i šargarepu, posolite, poklopite i ostavite da se krčka na tihoj vatri. Čorba je gotova kad se povrće omekša, a smesa zgusne. Po želji, na kraju dodajte i iseckan peršun i malo origana.

(Espreso/Novosti magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.