recept
TURCI SAMO OVAKO PRAVE SUTLIJAŠ: U izvorni recept ide i SUVO VOĆE (RECEPT)
Kad je skoro gotov, dodajte mleko, sećer i vanilin sećer
Priprema
1. Stavite vodu da vri, pa kad zavri, dodajte pirinač i mesajte da ne zagori.
2. Kad je skoro gotov, dodajte mleko, sećer i vanilin sećer.
3. Pre nego sto bi izvadili, no jos uvek da bude redak, dodajte promešan sa malo mleka puding. Kratko vratite na ringlu da udari jedan ključ i to je to....
4. Vreli sutlijaš stavite u mokre posudice, ako volite odozgo stavite cimeta (kanelu) ako ne lepo miriše na vanilu i bez njega.
Evo i recepta za srpsku verziju sutlijaša!
Posluživanje
Moze se dodati i suvo grožđe, izvorni recept je sa njim...
Sastojci, za 8 osoba
6 šolja za mleko vode
2 šolje pirinča
3 šolje mleka
15 s.k. sećera
2 vanilin sećer
1 puding vanile
cimet ako volite
(Espreso / Coolinarka)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!