prijatno
GOVEĐA SUPA SA KOJOM NE TREBA ČEKATI: Osladiće vam glavno jelo pošto- poto (RECEPT)
Ne postoji dobar ručak bez domaće ukusne goveđe supe
Juneća supa uvek se pravila kao deo tradicionalnog porodičnog ručka, koja se uvek krčkala na šporetu pored ostalih đakonija. Upravo to je i tajna dobre domaće supe, dugo kuvanje na umerenoj vatri.
Sastojci:
700 g junetine sa kostima 3 šargarepe 1 paradajz 1 krompir 2 čena belog luka pola celera 1 glavica luka svež peršun so, biber
Priprema:
Meso operite, pa ga stavite u veću šerpu i nalijte vodom. Stavite da se kuva, a kada provri dodajte očišćeno povrće isečeno na manje kocke, osim luka, njega ubacite celog. Posolite po ukusu, smanjite temperaturu i kuvajte na umerenoj vatri oko 2 sata. Pred kraj dodajte biber i ukoliko ima potrebe još soli. Kada je supa gotova izvadite meso, ubacite šaku domaćih rezanaca i kuvajte još 5 minuta. Pre slušenja pospite sitno naseckanim peršunom. Meso isecite na pračiće pa dodajte u svaki tanjir.
(Espreso/Informer)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!