GOVEĐA SUPA SA KOJOM NE TREBA ČEKATI: Osladiće vam glavno jelo pošto- poto (RECEPT)
Supa, Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube//Jelajelena Petrovic

prijatno

GOVEĐA SUPA SA KOJOM NE TREBA ČEKATI: Osladiće vam glavno jelo pošto- poto (RECEPT)

Ne postoji dobar ručak bez domaće ukusne goveđe supe

Objavljeno: 13:58h

Juneća supa uvek se pravila kao deo tradicionalnog porodičnog ručka, koja se uvek krčkala na šporetu pored ostalih đakonija. Upravo to je i tajna dobre domaće supe, dugo kuvanje na umerenoj vatri.

Sastojci:

700 g junetine sa kostima 3 šargarepe 1 paradajz 1 krompir 2 čena belog luka pola celera 1 glavica luka svež peršun so, biber

Priprema:

Meso operite, pa ga stavite u veću šerpu i nalijte vodom. Stavite da se kuva, a kada provri dodajte očišćeno povrće isečeno na manje kocke, osim luka, njega ubacite celog. Posolite po ukusu, smanjite temperaturu i kuvajte na umerenoj vatri oko 2 sata. Pred kraj dodajte biber i ukoliko ima potrebe još soli. Kada je supa gotova izvadite meso, ubacite šaku domaćih rezanaca i kuvajte još 5 minuta. Pre slušenja pospite sitno naseckanim peršunom. Meso isecite na pračiće pa dodajte u svaki tanjir.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.