SARAJEVSKA KLJUKUŠA SA KROMPIROM: Ručak kao iz restorana, ZA PRSTE POLIZATI
Sarajevska kljukuša, Foto: Printscreen Youtube

ovo morate probati

SARAJEVSKA KLJUKUŠA SA KROMPIROM: Ručak kao iz restorana, ZA PRSTE POLIZATI

Ukusno jelo spremno u tri koraka

Objavljeno:

Probajte tradicionalan recept za sarajevsku kljukušu od krompira. Odlična ideja za dobar, stari ručak koji će vam držati energiju celog dana.

Sastojci (za 4-5 osoba):

3 - 4 kašika brašna

4 - 5 krompira

1 luk

1 prašak za pecivo

ulje ili puter

pavlaka i jogurt (prema želji) serviraju se uz kljukušu

so

biber

Sarajevska kljukuša
foto: Printscreen Youtube

Priprema:

Zagrejte rernu na 250 C. Operite i ogulite krompire, krupno ih izrendajte i pustite da odstoje i puste vodu. Zatim ga osušite, dodajte 4-5 kašika brašna pomešanog sa praškom za pecivo i sitno iseckanim lukom, posolite i pobiberite pa izmešajte. Rasporedite smesu u nauljen okrugli kalup i pecite u rerni dok ne poprimi rumenozlatnu boju (oko pola sata). Isecite kljukušu na trouglove, kao picu, dok je još topla.

Prema želji kljukušu možete da prelijete sa mešavinom jogurta, pavlake i sitno iseckanog belog luka ili servirati uz jogurt, pavlaku ili kiselo mleko.

Ako rernu želite da zamenite tiganjem, sa istom smesom u koju dodate 2 jaja, možete da oblikujete male medaljone i ispečete ih u vrućem ulju na tiganju.

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.